Sunnuntaina 30.8.2020 klo 16.00

Vimpelin Veto - Tarmo

Vimpelin Veto - Tarmo 0-2, (0-1, 1-2)

Raportti

Tarmon miesten joukkue voitti hienon pelin jälkeen Vimpelin Vedon ensimmäisessä ykköspesiksen nousukarsintaottelussa. Äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen Tarmo nappasi voiton lukemin 0-2 (0-1, 1-2).

Tarmo saapui Vimpelin saarikentälle aurinkoisen kelin saattelemana. Tarmo aloitti ottelun ulkopelivuorolla, ja vaikka pientä jännitystä väreili ilmassa, oli Tarmon tekeminen heti ensiminuuteista alkaen totutun tarkkaa.

Koko ottelun aikana kumpikaan joukkue ei kolmostilanteiden määrällä juhlinut ja jo ensimmäiset vuoroparit osoittivat, että tänään ei juoksujuhlia tultaisi näkemään. Tarmolla kolmostilanteita ottelussa oli yhteensä yhdeksän ja Vimpelillä seitsemän.

Vaikka ensimmäisellä jaksolla nähtiin hyviä lyöntisuorituksia, pystyi molempien joukkueiden ulkokentät pitämään etenijät aisoissa. Neljännen vuoroparin tasoittavalla vuorolla Tarmo asteli lyöntivuoroon, ja taululla komeilivat edelleen pyöreät 0-0 lukemat.

Juoksuitta ei kuitenkaan jaksoa pelattu, sillä Tarmon Samu Saarinen nousi jälleen ratkaisijan rooliin. Samu löi kovan pomppulyönnin aivan kaaren tuntumaan ja Henri Kulmala ampaisi kolmospesältä matkaan. Erittäin tiukan tilanteen ratkaisi Kulmalan syöksy ja Tarmon juoksu oli tosiasia. Näin ensimmäinen jakso kirjattiin Tarmolle lukemin 0-1.

Toisella jaksolla Tarmo pääsi tulostaululle heti ensimmäisessä vuoroparissa. Rasmus Paananen kajautti erinomaisen lyönnin läpi kakkospuolelta aina joelle asti. Topi Moisio lähti kakkospesältä, ja toi juoksun kotiin asti varsin vaivattomasti.

Isäntien ensimmäistä juoksua saatiin odottaa aina toisen jakson kolmanteen vuoropariin asti. Rasmus Paananen haki Janne Heimosen lyömän näpyn etukentältä ja lähti heittämään paloa kolmospesälle. Harmittavasti heitto oli täpärästi korkea, eikä Jami Mäkinen aivan yltänyt nappaamaan palloa vaan se lensi aina jokeen asti. Kakkospesältä lähtenyt Perttu Olli toi jakson tasoituksen ja tilanteeksi 1-1. Joni Aalto kävi vikkelästi pallon joesta hakemassa, ja suuremmilta vahingoilta vältyttiin.

Neljännen vuoroparin aloittavalla vuorolla Tarmon saadessa ajolähtötilanteen, otti Tarmon Atte Hakala aikalisän. Lyömään asettui jokeri Juho Ammesmäki ja heti ensimmäisellä lyönnillä oli merkki päällä. Ammesmäki löi tyylikkään kierrenäpyn kakkosrajaan ja Joe Vartiamäki lähti hurjalla vauhdilla ja syöksyi Tarmon jaksojohtoon 1-2.

Viimeisellä tasoittavalla vuoroparilla Veto ei saanut juoksuja tehtyä, ja näin myös toinen jakso kirjattiin Tarmolle. Lopulta vimpeliläiset eivät siis saaneet ottelussa tehtyä yhtään juoksua lyömällä, joka kertoo kovaa kieltä Tarmon ulkopelin vahvuudesta. Samaan hengenvetoon voi kuitenkin antaa kehut myös kotijoukkueen hyvälle ulkopelille.

Ottelun lukkaritaisto oli myös tasaväkinen, sillä molempien joukkueiden lukkarit pelasivat erinomaiset ottelut.

Tarmon kannattajat pitivät hyvin ääntä katsomossa, ja tunnelma kentällä oli hieno. Voiton myötä Tarmo johtaa nousukarsintoja nyt otteluvoiton 1-0, ja nousu on katkolla Tarmolle seuraavassa ottelussa, joka pelataan Ikaalisten kentällä lauantaina 5.9. klo 16. Vimpeliläiset ovat lauantain ottelussa pakkovoiton edessä. Uuden katsomon avajaisottelussa tullaan varmasti näkemään säkenöivää peliä ja kauden mahtavin tunnelma. Jännityksellä odotamme tulevaa lauantaita!

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon miesten joukkue ottaa huomenna suunnaksi Vimpelin legendaarisen saarikentän. Luvassa on, ei enempää eikä vähempää, kuin ykköspesiksen nousukarsintojen ensimmäinen osaottelu. Ottelu Vimpelin Vetoa vastaan alkaa klo 16.00.

Tarmon joukkue on etelälohkossa edennyt kauden ilman tappioita ja syyskuun kolkutellessa ovella on aika kohdata länsilohkon runkosarjan ja finaalien voittaja, Vimpelin Veto. 36 joukkueen suomensarjan toisessa finaaliparissa kohtaavat ne kaksi joukkuetta, jotka molemmat ovat pelanneet ilman tappioita. Huomenna toinen joukkueista joutuu siis poistumaan areenalta kauden ensimmäinen tappio niskassaan.

Länsilohkon finaalissa vimpeliläiset kohtasivat Haapajärven Pesä-Kiilat. Finaaliottelut olivat varsin tasaisia. Ensimmäisen ottelun Vimpeli voitti kotonaan aina kotiutuslyönteihin asti edenneessä ottelussa lukemin 2-1 (4-1, 2-3, 1-1, 3-2). Toinen ottelu pelattiin Haapajärvellä ja tämän ottelun Veto voitti lukemin 0-2 (2-4, 10-11).

Tarmo puolestaan voitti Kinnarin Pesis 2006:n lopulta jopa varsin selvänumeroisesti. Ensimmäinen osaottelu Ikaalisissa kirjattiin Tarmolle lukemin 2-0 (18-1, 3-1). Toinen ottelu Järvenpäässä päättyi puolestaan Tarmon voittoon lukemin 0-2 (0-9, 1-6).

Pudotuspelien tehopistetilaston kärjessä porskuttaa tällä hetkellä Tarmon Joona Anttila. Mies on kahdessa ottelussa takonut tehot 1+8+4=13. Joni Aalto puolestaan hallitsee etenijätilaston kärkeä kuudella tuodulla juoksulla.

Vimpelin joukkueesta löytyy kokemusta sekä nuorta voimaa. Joukkueen riveissä nähdään muun muassa Tuomo Lönnmark. Peräti kymmenen SM-mitalia voittanut mies ennätti kertaalleen jo lopettaa uransa, mutta veri veti pian takaisin pelikentille. Runkosarjassa mies paukutti kahdeksaan otteluun 5+19 lyötyä juoksua ja voitti länsilohkon lyöntitilaston kuuden juoksun erolla Ylistaron Sami Kokkoon. Kovan lyöntipelin lisäksi mies kirjautti runkosarjassa kunnioitettavat 21 tuotua juoksua.

Toisena nostona Vimpelin rosterista mainittakoon nuori Lauri Vihriälä. Kolmospolttajan tontilla pelaava Vihriälä on monipuolinen pelaaja jonka lyöntipeli on hyvää ja myös tossu kulkee varsin vauhdikkaasti.

Luvassa on takuuvarmasti jännittävä peli. Jos Tarmon kausi tähän asti on katsomoon näyttänytkin helpolta, niin nyt vastaan asettuu selvästi kauden kovin vastus. Saarikenttä tuo oman lisämausteensa otteluun. Ikaalisten kentälläkin vesi on lähellä, mutta Vimpelissä vesi on vielä voimakkaammin pelissä mukana. Mielenkiinnolla odotamme, nähdäänkö ottelussa uintinäytöksiä, ja jos, niin kenen toimesta.

Nousu ykköspesikseen vaatii kaksi otteluvoittoa. Marginaalisen pienellä ottelukohtaisen pistekeskiarvon erolla Vimpeli nappasi sarjaan kotiedun. Toinen osaottelu pelataan varmuudella viikon päästä lauantaina Ikaalisissa. Mikäli lauantain jälkeen voitot ovat tasan, haetaan ratkaisu heti seuraavana päivänä Vimpelistä.

Tarmon ja Vedon välisen ottelun rinnalla pelataan pohjoislohkon finaalien voittajan Kempeleen Kirin ja itälohkon finaalien voittajan Jyväskylän Lohen välinen noususarja. Myös tästä kaksikosta voittaja nousee ensi kaudeksi ykköspesikseen.

Tarmon fanibussi lähtee matkaan kohti Vimpeliä puolenpäivän jälkeen ja ottelu saarikentällä alkaa klo 16.00. Pesiskauden huipennus on täällä!