30.5. Tarmo - Helsinki

Ikaalisten Tarmo - Puna-Mustat, Helsinki 1-2 (3-8, 4-3, 1-0)

Raportti

Helatorstain päiväpelissä Tarmon miehet ottivat arvokkaan voiton, kun Helsingin Puna-Mustat kaatuivat supervuoroparin jälkeen lukemin 2-1 (3-8, 4-3, 1-0).

Ottelun alussa Tarmo pääsee kuin varkain 1-0 johtoon vapaataipaleen turvin Petteri Alasen tuomana. Toisessa vuoroparissa Helsinkiläiset heiluttavat kuitenkin tahtipuikkoa vakuuttavasti. Puna-Mustat onnistuvat laajalla rintamalla, ja hetkessä tilanne on 1-4 vierailijoille. Viimeisessä vuoroparissa PuMu iskee jälleen väkevästi ja lopulta jakso kirjataan vierailijoille selvin 3-8 lukemin. Tuntuu, että ensimmäisellä jaksolla Tarmolta puuttuu pelistään se viimeinen rutistus. Sekä sisä- että ulkopelissä tulee muutamia helpohkoja virheitä.

Toiselle jaksolle kopista astelee selvästi parempi Tarmo. Ensimmäiseen vuoropariin Samu Saarinen ja Jesse Valve lyövät tilanteeksi 2-0, tuojina Alasen veljekset Petteri ja Pyry. Toisella vuoroparilla harhaheiton turvin Pyry Alanen tuo Tarmon kolmannen juoksun ja vielä Juho Haapalan lyönnillä Miro Mäkinen vie Tarmon jo 4-0 johtoon. Tämän jälkeen Tarmon peli muuttuu puolustustaisteluksi. Viimeisessä vuoroparissa alkaa hiki nousta, kun PuMu tekee kiriään vakuuttavasti askel kerrallaan. Ismo Klemetin lyönnillä Aatu Haukkamaa tuo tilanteeksi jo 4-3. Lopulta kuitenkin Tarmo saa taululle kolmannen ristin ja siirrytään supervuoropariin.

PuMu aloittaa lyönnit, ja tällä kertaa Tarmon ulkopeli toimii hyvin. Helsinkiläiset eivät saa tuotua yhtään juoksua kotiin. Tarmolle riittää voittoon yksi juoksu, ja Petteri Alanen päättää hoitaa tämän tyylillä. Pallo kaukaisuuteen ja mies pinkoo itsensä suoraan kolmospesälle ja varmistaa Tarmolle kaksi sarjapistettä loppulukemin 2-1.

Ottelun paras pelaaja jo ilman ratkaisevaa kunnariakin on Petteri Alanen. Ottelun alussa Petterillä on aavistuksen omaista hermostuneisuutta ulkopelissä, mutta tämän jälkeen suorittaminen oli erittäin varmaa. Tuotuja juoksuja kirjataan Petterille 4 ja kärkilyöntiprosentti on miehekkäästi tasan 100. Tarmon kakkospalkinto menee Jami Mäkselle. PuMun palkitut ovat kolme juoksua lyönyt kolmospolttaja Mika-Matti Heinonen sekä pelottavan kovia lyöntejä iskenyt Lauri Helin.

Voiton myötä Tarmon miehet lähtevät parin viikon ottelutauolla. Seuraavan kerran miehet ovat tulessa 12.6., kun joukkue lähtee Järvenpäähän Kinnarin Pesis 2006:n vieraaksi. Huippupesistä on luvassa kuitenkin myös ensi viikolla, kun keskiviikkona 5.6. Kokemäen Kova-Väki saapuu Tarmon naisjoukkueen vieraaksi.

Ottelutilastot

Ennakko

Helatorstain jännittävä pesisottelu Tarmo vastaan Helsingin Puna-Mustat tänään klo 15 alkaen Ikaalisten pesäpallokentällä!

Tarmo lähtee iltapäivän otteluun lohkon piikkipaikalta. Pisteitä joukkueella neljästä ottelusta yhteensä 8. Helsingin Puna-Mustilla pisteitä kasassa 5, mutta huomionarvoista on, että PuMu:lla on takana tältä kaudelta vasta kaksi ottelua. Ottelussa kohtaavatkin lohkon kaksi ainoata joukkuetta, jotka eivät ole vielä kertaakaan poistuneet otteluistaan ottamatta lainkaan sarjapisteitä mukaansa. Onko tänään ensimmäinen kerta, kun jompikumpi joukkue jää nollille?

Jatkaako Tarmon Samu Saarinen hurjia lyöntejään myös tänään? Neljään otteluun Samulla on lyötynä 2+12 juoksua. Vierasjoukkueen riveistä löytyy vieläkin hurjemmin kauden aloittanut mailanheiluttaja. PunaMustien Lauri Helin on nimittäin lyönyt 14 juoksua PuMun kahdessa ottelussa. Tätä kaveria kannattaa seurata.

Etenijäpuolella Tarmon Konsta Lehtola on koko lohkon tilastokärjessä 13 tuodulla juoksulla. PuMun Mika-Matti Heinonen ja Jesse Lingman ovat molemmat tuoneet joukkueelleen kuusi juoksua mieheen.

Mikä olisikaan parempi paikka viettää helatorstaita kuin Ikaalisten kuvankaunis pesäpallokenttä? Tulehan mukaan iloiseen tunnelmaan. Kioskilta kyrsät ja borgat edullisesti ja pelikään ei maksa kuin femman verran, tervetuloa myös stadilaiset!