Sunnuntaina 26.7.2020 klo 15.00

Tarmo - Jokioisten Koetus

Tarmo - Jokioisten Koetus 2-0, (6-4, 12-2)

Raportti

Tarmon miehet ottivat jo kauden seitsemännen voittonsa, kun Jokioisten Koetus kaatui tyylikkäästi numeron 2-0 (6-4, 12-2). Ensimmäisen jakson ajan vierasjoukkue pysyi suurin piirtein Tarmon tahdissa, mutta toisella jaksolla Tarmo jälleen meni menojaan.

Tarmon riveissä nähtiin pitkän kokemuksen omaava Mika Ilkko. Manse PP:n kapteenina pelannut Ilkko ripusti viime kauden päätteeksi räpylän naulaan, mutta teki nyt paluun Tarmo väreissä. Omien sanojensa mukaan peli ei pienen tauon jälkeen vielä parhaalla mahdollisella tavalla sujunut, mutta tulostaululle mies löi kaksi juoksua ja toi yhden. Ilkko pelasi ottelussa numerolla kuusi ja ulkopelipaikka oli kakkospolttaja.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Vierasjoukkue antoi lukkaripelaamisessa hieman tasoitusta Tarmolle, sillä ottelun kaksi ensimmäistä juoksua Tarmo sai vapaataipaleiden myötä. Yhteensä vapaataipaleita ottelussa kertyi peräti neljä. Koetuksen Janne Vepsäläisellä ei ollut paras päivä.

Kolmannessa vuoroparissa vierailijat kävivät kuitenkin jopa johtoasemassa, kun Tarmo puolestaan antoi harhaheiton myötä Koetukselle paikan siirtyä 2-3 johtoon. Lopulta Tarmo vei ensimmäisen jakson melko selvästi, eikä kotijoukkueen tarvinnut viimeistä lyöntivuoroaan käyttää. Ensimmäisen jakson lukemat kirjattiin 6-4.

Toisella jaksolla Tarmo sai lyöntipelaamisen jälleen napsahtamaan komeasti kohdilleen ja heti ensimmäiseen vuoropariin tarmolaiset takoivat taululle tylyt 6-0 lukemat. Kolmannessa vuoroparissa Tarmon Joe Vartiamäki tempaisi pallon komeasti kakkospuolelta Kyrösjärveen ja tuloksena oli makoisa kunnari.

Tarmo oli selvästi ottelun parempi osapuoli ja kuten tavallista, koko Tarmon joukkue onnistui pelissä erinomaisesti. Toisen jakson juoksut menivät Tarmolle tyylikkäästi 12-2. Ykköspalkinnon ottelussa nappasi Vartiamäki, joka löi 1+1 ja toi neljä juoksua. Kakkospalkinnon sai ottelun toisen kunnarin lyönyt Eeli Uusitalo, joka kunnarin lisäksi toi viisi juoksua.

Vierasjoukkueesta palkinnon kävi pokkaamassa tarmolaisille varsin tuttu Jere Halttunen. Jere esittelikin ottelussa hyviä lyöntejä ja tehopistesaldoksi kertyi kaksi lyötyä ja yksi tuotu juoksu.

Tarmo jatkaa kauttaan tappioitta. Kausi jatkuu seuraavaksi vieraspelillä Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 1.8. Tarmon runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 9.8., kun Tarmon vieraaksi saapuu Espoon Otakoppi.

Tällä hetkellä Tarmon paikka jatkopeleissä alkaa näyttää jo varsin todennäköiseltä. Vahvimmin jatkopeleihin ovat ehdolla Tarmo ja Kinnarin Pesis Järvenpäästä. Järvenpääläisillä kuitenkin kauden loppuohjelma on varsin kova, sillä joukkue kohtaa jatkossa nimenomaan lohkon kovimpia joukkueita.

Jännittävä pesiskesä etenee ja Tarmon molemmat edustusjoukkueet ovat olleet erinomaisessa vireessä. Mielenkiinnolla odotamme, mitä elokuu ja seuraavat ottelut tuovat tullessaan. Tämä se on pesiselämää parhaimmillaan!

Ottelutilastot

Otteluennakko

Huomenna sunnuntaina tarjoillaan jälleen herkkua täysi laidallinen, sillä Ikaalisten Tarmon miesjoukkue saa vieraita Jokioisilta. Lohkon kärkitrillerissä vastaan asettuu Jokioisten Koetus, ja peli pyörähtää käyntiin klo 15 alkaen.

Tarmo on koko kauden porskuttanut voitosta voittoon. Nyt kun runkosarjan kymmenestä ottelusta takana on kuusi, on Tarmolla koossa 16 sarjapistettä. Erinomaisesti on pelannut myös huomisen vastustaja. Jokioisen Koetuksella on pelejä pelattuna niin ikään kuusi, ja pisteitä joukkueella on koossa 13.

Voitolla Tarmo kasvattaisi eroa lohkon piikkipaikalla. Jos taas Jokioinen nappaisi ottelusta voiton ja kolme pistettä, nousisi joukkue tasapisteisiin Tarmon kanssa. Kumpikaan joukkue ei ole jäänyt vielä kertaakaan kaudella kokonaan ilman pisteistä. Huomisen jälkeen tilanne voi olla toisin.

Jokioisten riveissä on useita vikkeläjalkaisia etenijöitä, joiden kanssa Tarmon pitää olla tarkkana. Tarmolaisille hyvin tuttu Konsta Lehtola pelaa tällä kaudella Jokioisten väreissä, ja jälki on ollut hyvää. Miehen Saldona on mm. yksi kunnari ja kymmenen tuotua juoksua.

Toinen varsin tuttu pelaaja tarmolaisille on Jere Halttunen. Viime kaudella Tarmon paidassa 24 juoksua lyönyt Jere on myös tällä kaudella ollut hyvässä vireessä ja lyötyä juoksuja on koossa kymmenen. Tuotujen juoksujen määrässä mies on jo ohittanut viime kauden kokonaissaldonsa.

Mainita pitää vielä Jokioisten monipuolinen kakkospolttaja Ville Harju. Tehopistetilastoissa mies on koko lohkon sijalla kaksi, yhteensä 21 tehopisteellä.

Tehopistetilaston suvereenissa kärjessä on kuitenkin Tarmon Samu Saarinen. Huikaisevan kovassa lyöntivireessä oleva mies on paukuttanut kuuteen peliin 28 pistettä. Huomenna on jälleen lupa odottaa Samulta painavia lyöntejä.

Paljon Tarmon rosterin laajuudesta ja tulivoimasta kertoo se, että etelälohkon tehopistetilaston 20 parhaan pelaajan joukossa on peräti 9 tarmolaista. Saldo on käsittämättömän kova 11 joukkueen ja lähes kahdensadan pelaajan lohkossa.

Ja jotta jokioislaisilla varmasti puntti tutisee jo ennen ottelun alkua, niin julkistamme huomisessa ottelussa Tarmon uuden vahvistuksen, joka myös debytoi Tarmon paidassa huomisessa ottelussa.

Huomenna on siis luvassa jälleen kerran kauden tähän mennessä jännittävin peli. Hieman sateisen viikon jälkeen näyttäisi siltä, että sää suosii huomenna Kyrösjärven rannalla. Tehtäisiinkö huomiselle kauden tähänastinen katsojaennätys? Nyt todellakin kannattaa lähteä liikekannalle nauttimaan kesän parhaasta pesäpalloviihteestä! Pallo kohoaa taivaalle huomenna sunnuntaina klo 15 alkaen.