18.6. Jokioisten Koetus  juniorit - Tarmo

Jokioisten Koetus juniorit - Tarmo 1-2 (2-4, 6-4, 1-3)

Raportti

Raportti

Tarmon miehet kävivät hakemassa taisteluvoiton Jokioisten Koetuksen juniorijoukkueesta. Tarmon voittaessa ensimmäisen jakson juoksuin 2-4, oli Koetuksen juniorit puolestaan vahvempia toisella jaksolla juoksuin 6-4. Supervuoroparista Tarmo nappasi voiton 1-3 juoksuin ja ottelun lukemat kirjattiin Tarmolle 1-2.

Lauantain ottelussa Tarmo oli selvästi Jokioisten Koetuksen junioreita parempi, mutta tiistain revanssiottelu oli huomattavasti tasaväkisempi. Ensimmäisessä vuoroparissa Samu Saarinen löi Topi Moision kotiin ja harhaheiton myötä Konsta Lehtola juoksi kotiin ja tilanteeksi 0-2. Tasaisen jakson viimeisessä vuoroparissa Petja Leino löi Miro Mäkisen kotiin ja näin ollen jakso kirjattiin Tarmolle juoksuin 2-4.

Toinen jakso alkoi vahvassa kotijoukkueen hallinnassa. Heti ensimmäisessä vuoroparissa jokioislaiset karvasivat 5-0 johtoon. Teemu Mäntyvaara aloitti juoksuilottelun lyömällä kotiin sekä Tomi Lehtosen että Mikko Laihon. Tarmo kiri etenkin Joni Aallon hyvällä lyöntipelillä, mutta lopulta toinen jakso kirjattiin Jokioisille juoksuin 6-4.

Kotijoukkue aloitti supervuoroparin ja joukkueen ainoan juoksun toi kotiin Joel Ilola harhaheiton turvin. Omalla lyöntivuorollaan ensin Tarmon Juho Haapala kotiutti Konsta Lehtolan. Hetkeä myöhemmin Samu Saarinen löi Joni Aallon kotiin ja heti perään Jere Halttunen vielä kotiin harhaheitolla. Näin supervuoropari kirjattiin Tarmolle 1-3, ja koko ottelu siis lukemin 1-2. Tarmon ykköspalkittuna oli yhden juoksun lyönyt sekä yhden tuonut Petja Leino. Kakkospalkittuna Tarmolta oli kolmella lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla Joni Aalto. Kotijoukkueen palkitut olivat Teemu Mäntyvaara ja Tomi Lehtonen.

Voiton myötä Tarmon miehet nousevat yksistään lohkon piikkipaikalle. Ennen juhannusta Tarmon kannattajien katseet kiinnittyvät huomenna pelattaviin Loimaan ja Turun väliseen sekä Helsingin ja Jokioisten väliseen otteluun. Loimaan Palloilijat ja Helsingin Puna-Mustat ovat Tarmon kanssa tällä hetkellä tiukimmassa taistossa lohkon kärkisijoista.

Tarmon ottelut jatkuvat seuraavan kerran ensi viikolla, kun torstaina 27.6. Ikaalisiin saapuu vieraaksi Hyvinkään Tahko.

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmo matkaa tänään Jokioisiin, jossa otellaan pikauusinta lauantain ottelusta, jossa Tarmo kohtasi Jokioisten Koetuksen juniorit. Lauantain ottelusta Tarmo poistui voittajana lukemin 2-0 (13-2, 6-1). Tämän päivän ottelu alkaa klo 18.00.

Tarmo lähtee tämän päivän otteluun ennakkosuosikkina. Tarmon vahvojen otteiden myötä joukkue on noussut lohkon sarjataulukossa jo jaetulla kärkisijalle. Tarmolla on sarjapisteitä koossa nyt seitsemästä ottelusta yhteensä 15. Tämän päivän kotijoukkue on saalistanut 6 sarjapistettä yhtä monessa ottelussa. Jokioisten Koetus juniorit ovat päästäneet otteluissaan 90 juoksua, joka tekee lähes 13 juoksua ottelua kohden. Tarmolla päästettyjä juoksuja on 67. Tehdyissä juoksuissa ero on myös selvästi Tarmon eduksi: Tarmolla tehtyjä juoksuja 85, jokioislaisilla 48.

Jokioisten Koetuksen junioreilla onkin siis iso työ edessään, jotta kovavireisen Tarmon pysäyttäminen onnistuisi. Lauantaina Jokioinen sai tehtyä vain 3 juoksua Tarmoa vastaan. Jos Tarmo saa pidettyä hyvän vireen, voidaan tänäänkin odottaa Ikaalisiin täyttä pistepottia. Tämäkin ottelu kuitenkin alkaa jälleen 0-0 tilanteesta, eikä ilmaisia lounaita ole tarjolla. Mielenkiinnolla odotamme, millaiseksi näytelmäksi illan ottelu muodostuu.