24.7. Jokioisten Koetus, juniorit - Tarmo

Jokioisten Koetus Juniorit - Ikaalisten Tarmo 0-2 (6-8,1-2)

Raportti

Tarmon miehet ottivat tasaväkisessä ottelussa Jokioisten Koetuksen Junioreista voiton lukemin 0-2 (6-8, 1-2).

Ottelun juoksutehtailun aloitti kotijoukkue, kun Ville Kallio löi Teemu Mäkisen kotiin ensimmäisessä aloittavassa vuoroparissa. Tämän jälkeen jakso eteni tasaväkisesti, ja molemmat joukkueet olivat ajoittain johtoasemassa. Kolmannessa vuoroparissa Tarmo pääsi kipuamaan 5-8 johtoasemaan. Neljännen aloittavalla vuoroparilla kotijoukkueen kiri ei riittänyt kuin yhteen lisäjuoksuun, jonka jälkeen jakso kirjattiin Tarmolle lukemin 6-8.

Toinen jakso oteltiin huomattavasti vähäjuoksuisempana. Jakson avausjuoksu nähtiin toisessa vuoroparissa, kun kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Kolmannessa vuoroparissa Henri Kulmalan onnistui tuoda juoksu kotiin Jokioisten harhaheiton turvin. Neljännessä vuoroparissa kotijoukkueen harhaheitto toistui, ja tällä kertaa Tarmon Pyry Alanen pinkaisi kotiin ja tilanteeksi 1-2. Tasoittavalla vuoroparilla kotijoukkueen ei onnistunut tehdä yhtään juoksua, joten ottelu kirjattiin Tarmolle lukemin 0-2.

Tarmon härkäviikko jatkuu lauantaina kotiottelulla, kun Ikaalisiin saapuu vieraita Turusta. Ottelu Tarmo vastaan Turku-Pesis alkaa lauantaina klo 15. Tarmon miesten viikon kolmas peli otellaan sunnuntaina, kun Tarmo matkustaa Helsinkiin Puna-Mustien vieraaksi. Sunnuntain vierasottelu alkaa niin ikään klo 15.

Ennakko

Tarmon miehet palaavat tositoimiin parin viikon ottelutauon jälkeen. Edellisen pelinsä Tarmo pelasi Jokioisten Koetusta vastaan ja keskviikon pelissä tie vie niin ikään Jokioisille, mutta tällä kertaa vastaan asettuu Jokioisten Koetus Juniorit. Keskiviikkoillan ottelun alkaa klo 18.00.

Suomensarjan etelälohkossa on jo hyvän aikaa erottautunut neljän kärki, jotka todennäköisesti tulevat jatkamaan loppukesän jatkopeleihin. Nyt tämä nelikko on jo näin hyvissä ajoin ennen alkusarjan päättymistä myös varmistunut. Tarmo tulee siis olemaan yksi neljästä joukkueesta, jotka jatkavat pelejään alkusarjan jälkeen. Muut kolme jatkoon menijää tulevat olemaan Loimaan Palloilijat, Helsingin Puna-Mustat ja Hyvinkään Tahko. Tästä nelikosta Loimaa on pienoisella karkumatkalla 30 pisteessä ja kaikki muut joukkueet ovat tasapisteissä 21 pisteellä. Pelatuissa ottelumäärissä on pieniä eroja, kun Puna-Mustilla pelattuja otteluita nyt 10, Tarmolla 11 ja Tahkolla 12.

Huomisen ottelun vastuksella Jokioisten Koetus Junioreilla pelattuja otteluita on takana 11 ja pisteitä koossa 9. Jo nyt siis tiedetään varmuudella, että joukkue ei tule jatkopeleihin selviytymään.

Tarmo ja Jokioisten Koetus Juniorit kohtasivat edellisen kerran 15. päivä kesäkuuta Ikaalisissa. Tuolloin Tarmo voitti ottelun puhtaasti 2-0. Ensimmäisellä jaksolla Tarmo esitti melkoista juoksujuhlaa, ja avausjakson lukemat kirjattiin Tarmolle 13-2. Myös toisella jaksolla Tarmo oli vahvasti kuskin paikalla, ja toinen jakso päättyi Tarmon 6-1 voittoon.

Vaikka jatkopaikka Tarmolle on jo varma, niin panosta riittää edelleen, sillä neljän kärjen järjestys on vielä hyvin avoimena. Toki myös nyt viimeisten pelien aikana Tarmon tulee hioa pelinsä timanttiseen kuntoon, jotta pelit jatkuvat jatkopeleissä päätyyn asti.