Otteluraportit

Tarmo nuiji Nurmon 14.5.2011

Tarmon miehet aloittivat lauantaina 14. toukokuuta taipaleensa miesten Suomen-sarjan länsilohkossa voitokkaasti. Vastassa oli vieraissa Nurmon Jymy, ja pisteet matkasivat Ikaalisiin. Ottelu Tarmolle 0-2, jaksot (4-12) ja (3-4).

Peli oli alusta asti Tarmon hallintaa. Ensimmäisen vuoron jälkeen tilanne oli jo 1-5. Melkein parhaalla miehistöllään matkassa ollut Tarmo kasvatti eroa tasaisesti tehden juoksuja kolmessa ensimmäisessä vuorossa. Kotiutuksissa pääarkkitehteina toimivat Petja Leino ja Sami Haapala, jotka molemmat löivät kolme juoksua. Juoksuero olisi voinut olla ensimmäisellä jaksolla isompikin, mutta kolme läpilyöntiä pysähtyi kolmospuolen aitaan.
Ratkaisevassa roolissa toimi myös Tarmon kärki Henri Kulmala, jota tehokkaasti saattelivat eteenpäin Arto Ala-Hannula ja ikinuori Marko Viinamäki. Erittäin tasapainoisiin suorituksiin ylsivät myös kakkosvahti Atte Hakala ja ykkösvahti Jari Ojala.
Tarmosta palkittiin ykkösellä Henri Kulmala ja kakkosella Petja Leino.
Joukkueen esitys oli jopa yllättävänkin hyvä, vaikka yhtään harjoituspeliä ei ollut alla, ja yhteisharjoituksiinkaan ei ollut mahdollisuuksia johtuen Mailan A-poikien otteluohjelmasta.
-- Sarja jatkuu lauantaina Vähäkyröä vastaan kotona, joten todellinen taso mitataan vasta silloin, myhäilee J-P Halonen tyytyväisenä avaus voitosta.
Nurmossa nähtiin myös Ikaalislaisille tuttu henkilö päätuomarina. Takavuosien naisten huippupelaaja Päivi Kerola oli tehnyt uuden aluevaltauksen ja siirtynyt tuomaritehtäviin.
-- Ensimmäinen ottelu tuomarina tällä sarjatasolla oli lupaava ja toiminta oli yhtä tyylikästä ja vaivatonta kuin aikoinaan työskentely siepparin tontilla, J-P Halonen sanoo.

Tarmo teki historiaa kaatamalla Vähäkyrön 21.5.2011

Ikaalisten Tarmo teki lauantaina historiaa voittamalla ensimmäisen kerran Vähäkyrön Viestin pesäpallon Suomen-sarjan ottelussa.

Peli oli alusta asti tiukkaa vääntöä ja niinpä ratkaisu nähtiinkin vasta kotiutuskisassa, jossa kotijoukkue oli parempi.
Ottelu päättyi Tarmolle jaksoin 2-1(4-5,6-5)(0-0)(2-1). Kova tuuli haittasi peliä, mutta siitä huolimatta taisto oli hyvätasoinen. Tarmo johti ensimmäistä jaksoa aina viimeiseen vuoroon asti, 4-2 tilanteessa Vähäkyrö sai laittomalla lyönnillä kavennuksen ja voittojuoksu syntyi Tarmon ulkokentän pienoisella avustuksella.
Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli sisuuntuneena ja teki heti kolme juoksua. Viimeiseen vuoroon lähdettäessä tilanne oli Tarmolle jo 6-3. Vähäkyrö ei luovuttanut vaan kavensi tilanteen 6-5 harhaheitolla. Tällä kertaan lisäjuoksuja ei syntynyt joten jakso Tarmolle.
Superissa kummallakin oli tilanteensa, mutta juoksuja ei syntynyt ja niin siirryttiin kotiutuskisaan. Vähäkyrö aloitti ja löi yhden juoksun. Tarmon aloittaja Juhani Ojala löi hienolla näpyllä Arto Ala-Hannulan kotiin ja tilanteen tasoihin. Seuraavaksi mailan varteen asteli kentän paras pelaaja lukkari Jussi Kivelä, joka kotiutti komealla kumurilla Marko Viinamäen ja näin peli oli selvä.
Tarmon ja koko kentän paras oli loistava lukkari Jussi Kivelä, jonka tolppa pysyi kovasta tuulesta huolimatta hyvin laudalla. Loistavien näppyjen hakujen lisäksi kovakätinen Kivelä teki vielä muutaman kärpäsen irrottamalla etenijät pesältä loistavilla taktisilla väärillä.
-- Jos Tarmo saa pitää Kivelän edes suurimman osan kaudesta niin se mahdollistaa sen, että me voimme mennä kauden aikana tosi pitkällekin pelinjohtaja J-P Halonen totesi innoissaan.
Kivelä palkittiin ansaitusti ykkösellä ja toinen palkittu oli kakkoskoppari Arto Ala-Hannula. Hyvän pelin pelasi myös joukkueen nestori, kolmoskoppari Marko Viinamäki. Viinis löi yhden ja toi kaksi. Lisäksi saldona oli seitsemän kärkilyöntiä ja 100 prosentin onnistuminen sisäpelissä. Vieraista palkittiin hyvä lukkari Mika Joensuu ja sieppari Jani Huosionmaa. Sarja jatkuu lauantaina kotiottelulla rakasta vihollista Kauhajokea vastaan.

ke 13.07. Koskenkorva - Ikaalinen

Tarmo jatkaa voittojen tiellä

Tarmon sarja jatkui viime viikolla kahdella ottelulla. Keskiviikkona vastaan asettui vierasottelussa Koskenkorva. Ottelusta oli jo etukäteen odotettavissa hankalahko. Tarmon hyvä ulkopeli piti kuitenkin kotijoukkueen mahdollisuudet minimaalisina. Voitto Tarmolle 0-2, jaksot 1-7 ja 1-7.

Tarmo hallitsi peliä läpi ottelun ja veikin kolmostilanteet 20-7. Kotiutusprosentti olikin jälleen huikea, 74 prosenttia.
Tarmon parhaana palkittiin ensimmäisen jakson läpilyönnin Antin monttuun lyönyt kolmospolttaja Jari Ojala. Jarin saldo pelissä oli 1+4 lyötyä, neljä tuotua ja kahdeksan kärkilyöntiä. Kakkospalkittu kakkoskoppari Marko Viinamäki jatkoi loistavaa kauttaan ja löi ja toi kaksi juoksua sekä kärkilyöntejä kertyi kahdeksan 80 prosentin onnistumisella.
Kolmosvahti Henri Kulmala onnistui kärjessä jo kolmannen kerran peräkkäin menemällä kentälle sadan prosentin tehoilla. Henkan tuodut juoksut olivat tällä kertaa kaksi. Sarjan paras ykkösvaihtaja kolmoskoppari Arto Ala-Hannula pelasi jälleen hyvän pelin. Harvoin otsikoissa oleva kakkosvahti Atte Hakala parantaa peliään ottelu ottelulta. Asenne pelaamiseen on erinomainen ja mihin Atte tällä vauhdilla pääseekään, on vielä tässä vaiheessa arvoitus.
-- Hyvän arvosanan saa myös ensimmäisen pelinsä siepparina pelannut Erno Painilainen. Hyvän ulkopelin lisäksi Eepi nakutti kaksi tärkeää juoksua.
-- Lukkari Jussi Kivelä piti tuttuun tapaansa huolen siitä, ettei etenijällä ollut helppoa. Muutama tuttu kärpänen pesiltä oli myrkkyä Kossun pelinrakentelulle. Rutiinisuoritus riitti taas tällä kertaa pisteisiin, kiitteli pelinjohtaja J-P Halonen ryhmäänsä.

la 16.07. Ikaalinen - Vimpeli

Lauantain kotiottelu Vimpeliä vastaan pelattiin poikkeuksellisesti Hämeenkyrössä. Ikaalisten rantakentän oli ottanut käyttöönsä Vihreät Niityt.

Vaikka ottelu pelattiinkin vieraalla maalla, voitti Tarmo ottelun 2-0, jaksot 5-2 ja 3-2.
Pelistä ei muodostunut mitään suurta pesäpallotapahtumaa, ja peli oli ehkä huonoin Tarmolta tänä kesänä. Joukkue ilmeisesti haikaili taustalle Kyrösjärven aaltoja, jonne pallo olisi ollut kivempi lyödä kuin Hämeenkyrön koulun kentän metsikköön.
Tarmo hallitsi täysin ensimmäistä jaksoa ja vei sen helposti nimiinsä Petja Leinon kahdella kotiutuksella, Jussi Kivelän ja Marko Viinamäen lyönneillä sekä harhaheitolla.
Toinen jakso olikin Tarmolle todella vaikea. Vimpeli johti vielä kolmannen tasoittavalla 0-1. Sisävuorossa armo löi kolme juoksua. Juhani Ojalan ja Jussi Kivelän näpyillä sekä Petja Leinon saumalyönneillä Tarmo sinetöi jakso- ja otteluvoiton.
Tarmon parhaaksi otteluisännyydestä vastannut Pohjois-Satakunta –lehti valitsi kakkosvahti Atte Hakalan, joka pelasi vahvasti niin sisällä kuin ulkona. Kakkospalkinnon pokkasi kolme juoksua lyönyt Petja Leino.
Sarja jatkuu keskiviikkona Pesispuistossa, jolloin vastaan tulee sarjassa viimeisenä majaileva Peräseinäjoki.
Toivottavasti tutun ja turvallisen Kyrösjärven läheisyys auttaa poikia hyvään suoritukseen, toivoo pelinjohtaja J-P Halonen.

ke 20.07.Ikaalinen - Peräseinäjoki

Tarmo vei, PeTo vikisi

Viime keskiviikkona Tarmon miehet kohtasivat kotona Peräseinäjoen Toiveen. Ottelussa Tarmo vei ja PeTo vikisi. Tulos oli Tarmolle 2-0 ja jaksot murskaavasti 30-0 ja 19-6.

Ensimmäinen jakso oli ohi heti Tarmon ensimmäisen vuoroparin jälkeen, jossa isännät iskivät kahdella kuolleella peräti 16 juoksua. Toinen jakso ei juurikaan eronnut ensimmäisestä, joskin Peräseinäjoki pääsi lopussa hieman kaunistelemaan numeroita.
Tarmo löi todella hyvin läpi ottelun ja pari hieman nihkeämpää ottelua oli jo unohdettu.
Kunnareita miehet löivät yhteensä yhdeksän. Erno Painilainen löi kolme kunnaria ja seitsemän juoksua, toi kahdeksan ja saalisti 18 kärkilyöntiä epäonnistumatta kertakaan. Marko Viinamäen saldo oli 1-3, kahdeksan tuotua ja 12 kärkilyöntiä. Ojalan veljeksistä Juhanin saldo oli 1+5, seisemän tuotua ja 11 kärkilyöntiä. Jari laittoi vielä paremmaksi, 1+5, kuusi tuotua ja 14 kärkilyöntiä 100 prosentin teholla.
Lukkari Jussi Kivelä piti jälleen huolen siitä, ettei Tarmon ulkokenttä joutunut koville. Lisäksi Jussi löi kaksi kunnaria.
Tarmon ykkösellä palkittiin kärki Henri Kulmala, joka epäonnistui ottelussa kerran. Muuten pelisi olisi ollut Henrin kuudes sadan prosentin onnistuminen. Kulmala johtaa ylivoimaisesti lohkon etenijätilastoa. Kakkosella palkittiin ansaitusti sieppari Erno Painilainen, joka on tällä hetkellä todella kovassa kunnossa.
Kuvaavaa ottelulle oli myös Tarmon kärkilyönnit. Niitä kertyi ennätykselliset 102 ja kolmostilanteita oli 58. Tästä muodostui käsittämättömän korkea onnistumisprosentti kotiutuksissa eli 83 prosenttia. Lyötyjä juoksujakin on tässä vaiheessa jo komeat 255.
Tarmo johtaa lohkoa jo seitsemällä pisteellä, vaikka on pelannut ottelun vähemmän.
Seuraavaksi Tarmo jatkaa otteluja keskiviikkona Peräseinäjoella.
Lauantaina on edessä vaikea vieraspeli Kauhajoella, jonne pelinjohtaja J-P Halonen toivoo myös kotijoukkueen kannattajia paikalle.
-- Käynti Kauhajoella pesispelissä on elämys, J-P toteaa.