15.6. Tarmo - Jokoisten Koetus, juniorit

Ikaalisten Tarmo - Jokioisten Koetus juniorit 2-0 (13-2, 6-1)

Raportti

Tarmon miehet ottivat vakuuttavan voiton Jokioisten Koetuksen juniorijoukkueesta. Tarmo otti ottelun hallinnan itselleen heti ensiminuuteista alkaen, ja marssi voittoon näytöstyyliin lukemin 2-0 (13-2, 6-1). Voiton myötä Tarmo nousi suomensarjan etelälohkon kärkipaikalle!

Superlauantain jälkimmäisessä ottelussa Tarmo kohtasi Koetuksen juniorit. Tarmo otti heti avausvuoroparissa luulot pois jokioislaisilta. Juoksutehtailun aloitti Konsta Lehtola lyömällä Henri Kulmalan kotiin. Tämän jälkeen Samu Saarinen heilutti mailaa miehen ottein, ja kotiutti Topi Moision, Konsta Lehtolan ja Joni Aallon. Tarmo siirtyi heti ensimmäisessä vuoroparissa vakuuttavasti 6-0 johtoon. Kolmannessa vuoroparissa Joni Aalto pamautti pallon läpi kentästä, ja pajatso tyhjeni tyylikkäästi, ja Tarmo siirtyi jo hurjaan 12-2 johtoon. Neljäs vuoropari oli avausjaksolle enää kosmeettinen, kun Tarmo kuittasi jakson lopulta juoksuin 13-2.

Tarmo aloitti toisen jakson yhtä ennakkoluulottomasti kuin ensimmäisenkin. Samu Saarinen löi Topi Moision kotiin, jonka jälkeen oli Niko Ehdon vuoro heiluttaa mailaa, ja kierrättää kenttää. Toisen jakson avausvuoropari kirjattiin Tarmolle tyylikkäästi juoksuin 5-0. Viimeisessä vuoroparissa vierailijoiden Joni Salo löi Tomi Lehtosen kotiin, joka oli lopulta jokioislaisille laiha lohtu, kun jakso kirjattiin Tarmolle juoksuin 6-1.

Tarmon ykköspalkittu oli erinomaista lukkarityöskentelyä esittänyt Joni Aalto. Myös sisäpelissä Aalto teki kovaa jälkeä lyömällä 1+3 juoksua ja tuomalla peräti neljä juoksua. Tarmon kakkospalkittu Topi Moisio toi niin ikään neljä juoksua, ja liikutti kärkeä 89% tehoilla. Vierailijoiden ykköspalkittu oli Tomi Lehtonen ja kakkospalkittu Ville Haapamäki.

Tarmon miesten peli on tällä hetkellä erinomaisessa iskussa. Voiton myötä Tarmo nousikin lohkon ykköspaikalle. Joukkueella on seitsemästä ottelusta kerättynä nyt yhteensä 15 sarjapistettä. Miesten ottelut jatkuvat tiistaina 18.6., jolloin vastakkain on jälleen Tarmo ja Jokioisten juniorijoukkue. Tällä kertaa ottelu pelataan Jokioisten kotikentällä ja klo 18 alkaen.

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmon miehet kohtaavat superlauantain alkuillan ottelussa Jokioisten Koetuksen juniorijoukkueen. Ottelu alkaa klo 17.00. Naisten ottelu pelataan hieman aiemmin, kun Tarmo kohtaa Hämeenkyrön Räpsän klo 13.00. Kannattaa tulla seuraamaan päivän molemmat ottelut!

Jokioinen on tällä kaudella lohkossa mukana kahdella joukkueella. Juniorijoukkueella on kuuden pelatun ottelun jälkeen koossa kuusi sarjapistettä. Edellisen kerran joukkue oli tositoimissa kuluvan viikon keskiviikkona, jolloin hyvän ensimmäisen jakson jälkeen kuitenkin Turku vei ottelun lukemin 1-2 (7-2,1-2,0-1). Lyöntipelissä erityishuomiota kannattaa kiinnittää Eetu Mutikaiseen ja Teemu Mäntyvaaran. Joukkueen kovin etenijä alkukauden aikana on puolestaan ollut Tomi Lehtonen, jolla tuotuja juoksuja on 9.

Tarmo puolestaan lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Alkukauden kuudesta pelatusta ottelusta Tarmo on poistunut kentältä peräti viidesti voittajana. Tarmo on myös ainoa joukkue, joka ei ole kauden aikana jäänyt vielä kertaakaan ilman pisteitä. Lohkon kärjessä tunnelma on tiivis, kun Loimaa johtaa lohkoa 13 pisteellä ja Tarmo ja Hyvinkää ovat aivan kannassa 12 pisteellä. Edellisessä ottelussa keskviikkona Järvenpäässä Tarmo oli hieman vajavaisella joukkueella liikenteessä, mutta niin vain Kinnarin Pesis 2006 voitettiin kotiutuslyöntikisan jälkeen.

Huomiseen superlauantaihin kannattaa lähteä liikkeelle jo heti puolenpäivän jälkeen. Naisten ottelu alkaa siis klo 13, ja suuri ämpäriralli alkaa jo klo 12.30. Tarmo jakaa sadalle ensimmäiselle katsojalle yllätysämpärin. Yksittäinen ottelu 5€, ja päivän molemmat ottelut yhteishintaan vain 7 euroa. Alle 15-vuotiaat nauttivat pesishuumasta veloituksetta. Nähdään huomenna!