27.6. Tarmo - Hyvinkään Tahko

Ikaalisten Tarmo - Hyvinkään Tahko 1-2 (9-4, 5-6, 0-1)

Raportti

Tarmon miehet joutuivat poistumaan tappio niskassaan torstai-illan melko pitkäksi venyneestä ottelusta supervuoroparin jälkeen. Hyvinkään Tahko vei ottelusta kaksi pistettä mukanaan loppulukemin 1-2s (9-4, 5-6, 0-1).

Ottelu alkoi Tarmon hyvällä lyöntipelivuorolla, jonka aikana Tarmo takoi heti kolme juoksua. Toisessa vuoroparissa juoksuja ei nähty, mutta kolmanteen vuoropariin Tarmo jatkoi vakuuttavia otteitaan. Markus Karhula löi pallon läpi, ja kiersi itse tyhjän kentän aina kolmospesälle asti. Juho Haapala onnistui kotiutuslyönnissä ja Markus toi tuplajuoksun. Myös Joni Aalto näytti lyömisen mallia kotiuttaen molemmat Alasen veljekset. Tässä kohdin Tarmo siirtyi jo 7-0 jaksojohtoon. Neljännen lopettavassa vuoroparissa väkevänä etenijä tunnettu Kaapo Kalmari pääsi yllättämään Tarmon ulkokentän, ja kunnarin myötä vastustaja kavensi tilanteeksi 9-4, joilla lukemilla ensimmäinen jakso lopulta kirjattiin Tarmolle.

Myös toinen jakso alkoi tarmolaisittain hyvin. Joni Aallon ja Niko Ehdon lyömillä juoksuilla kotijoukkue siirtyi 2-0 jaksojohtoon. Toisessa vuoroparissa Jere Halttunen löi Petteri Alasen kotiin, ja tilanne näytti varsin valoisalta. Kolmannessa vuoroparissa Tahko sai tehtyä kaksi juoksua ja viimeiseen vuoropariin Tahko tehtaili peräti neljä juoksua Joonas Toivosen toimiessa kapellimestarina. Tarmolla oli viimeinen tasoittava vuoropari, mutta juoksu jäi joukkueelta tekemättä, ja supervuoropariin mentiin, kun toinen jakso kirjattiin vierailijoille lukemin 5-6.

Supervuoroparissa Tahkon Teemu Matikainen löi joukkueensa parhaaksi palkitun Kaapo Kalmarin kotiin. Kun Tarmo ei onnistunut omalla vuorollaan tekemään juoksuja, kirjattiin ottelu vieraille lukemin 1-2s. Tarmo pelasi ottelun alussa erinomaisesti, mutta pelin edetessä joukkueen tunnetaso tuntui jotenkin hiipuvan. Tappio oli kuitenkin Tarmon miehille vasta koko kauden toinen ja edelleen Tarmo ei ole poistunut yhdestäkään ottelusta kokonaan ilman pisteitä. Tappiosta huolimatta Tarmo jatkaa lohkokakkosena. Tarmon ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun Ikaalisiin saapuu vieraita Järvenpäästä. Ottelu Tarmo vastaan Kinnarin Pesis 2006 alkaa sunnuntaina klo 15.00.

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmon miehet palaavat juhannustauon jälkeen tositoimiin kun Ikaalisiin saapuu vieraita Hyvinkäältä. Torstai-illan ottelu Tarmo vastaan Hyvinkään Tahko alkaa Ikaalisten pesäpallokentällä klo 18.00.

Tarmon runkosarjakausi on tasan puolessa välissä, kun pelattuja otteluita on takana yhteensä kahdeksan. Näistä peleistä Tarmon miehet ovat keränneet 17 sarjapistettä, joka oikeuttaa lohkon kakkospaikkaan. Lohkokärki Loimaan Palloilijat ovat vain pisteen päässä. Huomisen ottelun vastustaja Hyvinkään Tahko on sijalla 4, sarjapisteitä joukkueella koossa 12.

Tahko ja Tarmo ottivat edellisen kerran yhteen joukkueiden sarja-avauksessa toukokuun puolivälissä. Tuolloin oteltiin erittäin tasaväkinen ottelu, jonka Tarmo lopulta vei niukasti jaksoin 1-2 (6-4, 3-4, 0-1). Tahkolaisista Teemu Matikainen on tehnyt alkukauden aikana kovaa tulosta mailan varressa kun lyötyjä juoksuja miehellä on koossa 21. Tarmon Samu Saarinen laittaa kuitenkin tässä tilastossa pykälän verran paremmaksi 22 lyödyllä juoksulla. Ikaalisten joukkueesta jo peräti viisi pelaajaa on ylittänyt 10 lyödyn juoksun rajan.

Etenijätilastoissa Tahkolla on koko lohkon osalta kaksoisjohto. Kaapo Kalmari on tuonut joukkueelleen yhteensä 21 juoksua ja Aapo Korhonen 18. Tarmon etenijätilaston ykkönen on Konsta Lehtola niin ikään 18 tuodulla juoksulla. Pelaajista mainittakoon vielä Tarmon Joni Aalto ja Topi Moisio sekä Tahkon Joosua Rättö ja aiemminkin mainittu Kaapo Kalmari. Nämä neljä pelaajaa ovat kärkilyönneissä yli 80% miehiä.

Kumpi joukkue on pienen juhannustauon jälkeen terävämmällä otteella liikenteessä? Nähdäänkö huomenna juoksujuhlat vai tarkkaa ulkopeliä? Tarmon miehet matkaavat tällä hetkellä peräti viiden ottelun voittoputkessa. Tule mukaan jännittämään, jatkuuko Tarmon miesten voittokulku. Tarmon ja Tahkon välinen ottelu huomenna klo 18 alkaen.