Tiistaina 14.7.2020 klo 18.00

Pomarkun Pyry - Tarmo 

Pomarkun Pyry - Tarmo 0-2, (1-5, 0-2)

Raportti

Tarmon miehet ottivat upean voiton sarjan kärkikamppailussa Pomarkun Pyryä vastaan. Ottelu päättyi Tarmon puhtaaseen voittoon lukemin 0-2 (1-5,0-2).

Tarmon peli oli ottelussa rautaista, ja vaikka Pyry antoi hyvän vastuksen, ei voittajasta lopulta ollut epäselvyyttä. Pomarkku sai otteluun hieman onnekkaankin lähdön, kun joukkue siirtyi harhaheiton myötä 1-0 jaksojohtoon. Juoksun toi Joona-Tapio Mattila.

Paljon ottelun kuvasta kertoo, että tämä juoksu jäi isäntäjoukkueen ainoaksi koko ottelussa. Tarmon ulkopeli oli erinomaista ja joukkue pystyi pitämään Pyryn sisäpelin hienosti aisoissa. Pomarkkulaiset eivät saaneet koko ottelussa lopulta luotua kuin seitsemän kolmostilannetta.

Tarmo kuittaisi ensimmäisessä vuoroparissa heti Pyrystä ohi, kun ensin Rasmus Paananen kotiutti Toni Pomellin ja hetkeä myöhemmin jälleen erinomaista lyöntipeliä esittänyt Juho Ammesmäki löi Joe Vartiamäen kotiin. Lopulta Tarmo takoi ensimmäiseen jaksoon viisi juoksua, joiden myötä jaksovoitto kirjattiin Tarmolle lukemin 1-5.

Toisen jakson voiton takuumiehenä toimi jälleen Ammesmäki. Ensimmäisessä vuoroparissa mies kotiutti Henri Kulmalan ja kolmannessa vuoroparissa jälleen Joe Vartiamäen. Nämä juoksut riittivät varmistamaan Tarmolle ottelun voiton.

Kärkikamppailu oli saanut myös yleisön sankoin joukoin liikkeelle. Ottelun katsojamääräksi kirjattiin todella komeat 461 katsojaa. Tänä kesänä pesäpallo liikuttaa upeasti ihmisiä ja tunnelma otteluissa on ollut hieno.

Tarmon kone jyskyttää tällä hetkellä mahtavassa vireessä ja joukkue vankisti asemiaan lohkokärjessä. Ilman tappioita matkaava joukkue on nyt kerännyt viidessä ottelussa yhteensä 13 sarjapistettä. Tehtyjä juoksuja on upeat 73 ja päästettyjen juoksujen lukema on vähintäänkin yhtä tyylikäs, vain 21.

Tarmon miehillä seuraava ottelu on luvassa tulevana sunnuntaina, jolloin Ikaalisiin saapuu yksi lohkon ennakkosuosikeista, Helsingin Puna-Mustat. Ottelu käynnistyy Ikaalisten pesäpallokentällä sunnuntaina klo 15. Nyt jos koskaan todellakin kannattaa lähteä liikkeelle ja katsomaan huippupesäpalloa. Tunnelma Ikaalisten kentällä alkaa nousta koviin lukemiin, kun kausi etenee ja Tarmo taistelee matkalla kohti ykköspesistä!

Ottelutilastot

Otteluennakko

Miesten suomensarjan etelälohkon kärkikamppailu pelataan huomenna Pomarkussa, kun Pomarkun Pyry ja Ikaalisten Tarmo ottavat mittaa toisistaan. Joukkueiden välinen ottelu alkaa tiistai-iltana klo 18.

Ikaalisten Tarmo ja Pomarkun Pyry ovat molemmat ennättäneet pelata tähän mennessä neljä ottelua. Molemmat ovat voittaneet kaikki ottelunsa, mutta Tarmolla pisteitä on yksi enemmän, kuin illan isännillä. Ottelussa tullaan varmasti näkemään huikea jännitysnäytelmä, kun kaksi erinomaisessa iskussa olevaa joukkuetta kohtaavat toisensa.

Alkukauden peleissä Tarmo on tehnyt kovaa jälkeä sisäpelissä, sillä tehtyjä juoksuja on yhteensä 66, eli ottelukohtainen keskiarvo on kova 16,5. Samaan aikaan myös ulkopeli on ollut rautaista, sillä päästettyjen juoksujen keskiarvo on viisi.

Vastaavat lukemat Pomarkulla on hieman yli 11 tehtyä juoksua ja 10 päästettyä juoksua. Päästettyjen juoksujen keskiarvoa rumentaa isosti Pyryn ja PuMun välisen ottelun avausjakso, jossa pomarkkulaiset päästivät peräti 18 juoksua. Karusta alusta huolimatta Pomarkun onnistui voittaa kyseinen ottelu, jossa vastassa oli siis yksi lohkon ennakkosuosikeista.

Pyryn ja Tarmon pelaajat hallitsevat tällä hetkellä etenijätilastoa. Etelälohkon etenijätilaston viiden kärjestä löytyy kaksi pelaajaa molemmilta joukkueilta. Tarmon Henri Kulmalla tuotuja juoksuja on 11 ja Joe Vartiamäellä 9. Pomarkun kaksikolla Joona-Tapio Mattilalla ja Heikki Niekkamaalla molemmilla on molemmilla kymmenen tuotua juoksua.

Lyöntipuolella Tarmon Samu Saarinen on jatkanut vakuuttavaa tekemistään, kun nyt miehellä on koossa jo yhteensä 16 lyötyä juoksua. Samuli Kankaanpää on tehnyt Pomarkulla kovinta jälkeä, yhteensä 10 lyödyllä juoksulla.

Kankaanpään Seutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä netin välityksellä. Ottelu vaatii voimassa olevan tilauksen, jonka edullisimmillaan saa yhdellä eurolla. Linkki lähetykseen löytyy tämän julkaisun kommenteista.

Huomenna Pomarkussa luvassa on siis todellinen trilleri, Pyry vastaan Tarmo. Viikonlopun voitoillaan Helsingin PunaMustat ja Jokioisten Koetus ilmoittautuivat mukaan pudotuspelikamppailuun. Mainittu nelikko muodostaa tällä hetkellä kovimman ehdokaskaartin, kun taistellaan lohkon kahdesta kärkipaikasta, ja paikasta jatko-otteluihin. Tiistai-illan ottelun voittaja tarraa pienoista yliotetta pahimpiin kilpailijoihin nähden, kun runkosarja on saavuttamassa puolivälin. Tiistain kärkikamppailu pärähtää käyntiin klo 18.