25.5. Loimaan Palloilijat - Tarmo

Loimaan Palloilijat - Ikaalisten Tarmo 1-2k (0-3, 7-3, 2-2, 2-3)

Raportti

Tarmon miehet ottelivat pitkän kaavan mukaan Loimaalla, kun peli venyi lopulta kotiutuskilpailuun asti. Lopulta Tarmo vei voiton lukemin 1-2k (0-3, 7-3, 2-2, 2-3).

Tarmon miesten kauden neljäs ottelu pelattiin Loimaalla. Ottelun alussa Tarmon Markus Karhula lyö ja Niko Ehto tuo lukemiksi 0-1. Kolmannessa vuoroparissa kaksikko Juho Haapala ja Jami Mäkinen kirjaa taululle lukemat 0-2. Neljänteen vuoropariin Konsta Lehtola tuo Tarmolle avausjakson päätöslukemiksi 0-3, Samu Saarisen ollessa lyöjänä.

Avausjaksolla kotijoukkue ei siis saanut juoksuja, mutta toisella jaksolla tilanne muuttui. Etenkin isäntien Tommi Malinen on tehokas mailan varressa ja toiseen vuoropariin Malinen lyö peräti neljä juoksua. Tarmolta Petja Leino kotiuttaa sekä Joni Aallon että Niko Ehdon, mutta toinen jakso kirjataan isännälle selvin luvuin 7-3.

Supervuoroparissa Jesse Valve ja Henri Kulmala vievät Tarmon 0-1 johtoon. Perään Juho Haapala kotiuttaa Samu Saarinen, ja tilanne 0-2. Loimaan Malinen jatkaa kuitenkin upeaa peliään ja hänen kotiuttaessaan sekä Iiro Hämäläisen että Aleksi Lehtimäen, lähdetään ottelua ratkomaan kotiutuslyönteihin.

Kotiutuslyönneissä Tarmo takoo itselleen 0-3 johdon. Loimaa laittaa vielä tiukasti kampoihin, mutta lopulta Tarmo vie kotiutuslyöntikisan 2-3 ja koko ottelun 1-2k. Tarmon parhaana palkittiin Petja Leino, joka löi kaksi juoksua ja kärkilyönnit sataprosenttisella varmuudella. Loimaan Palloilijoiden parhaana palkittiin lopulta peräti 7 juoksua lyönyt Tommi Malinen. Tarmon miesten sarjakausi jatkuu tulevana torstaina, kun Tarmo isännöi kotikentällään Helsingin Puna-Mustia. Helatorstain ottelu alkaa jo klo 15.

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmon miehet matkaavat lauantaina Loimaalle lohkon kärkikamppailuun. Klo 16 alkavassa ottelussa ovat vastakkain etelälohkon kärkipaikkaa pitävä Loimaan Palloilijat sekä lohkon kakkospaikkaa hallussaan pitävä Tarmo. Tarmo ja Loimaa ottivat jo viime viikolla yhteen Ikaalisissa, ja tuolloin Tarmo oli parempi lukemin 2-0.

Tarmon edellinen ottelu kuluvan viikon torstaina Jokioisten Koetusta vastaan oli vaikea. Hyvän ensimmäisen jakson paketti levisi, ja Koetus vei voiton lukemin 1-2. Kun Tarmolla on kautta nyt kolme ottelua takana, ei se kuitenkaan ole vielä kertaakaan jäänyt otteluissaan pisteittä. Samu Saarinen on aloittanut kauden vakuuttavasti. Samun kolmen ottelun saldona on 2+11 lyötyä juoksua ja 24 kärkilyöntiä. Joni Aallolla alkukaudelta kasassa on 21 kärkilyöntiä ja kärkilyöntiprosentti on etelälohkon paras, 90,47.

Ottelun isäntä Loimaan Palloilijat on siis lohkon kärjessä, mutta Tarmon kanssa tasapisteissä. Molemmilla joukkueilla on kasassa kuusi pistettä. Palloilijat ovat ottaneet täydet pisteet sekä Jokioisten Junioreilta että Turku-Pesikseltä, mutta Tarmoa vastaan viime viikolla joukkue jäi pisteittä. Loimaan joukkueesta kannattaa seurata ainakin Eemeli Mäntyvaaraa, jolla on koossa 8 tuotua juoksua sekä Tommi Malista, jolla on 9 lyötyä juoksua.

Ottelu alkaa Loimaalla tänään klo 16.00. Seuraavan kerran Tarmon miehet taistelevat kotikentällään ensi viikon torstaina, jolloin vieraita saapuu Suomen pääkaupungista.