31.7. Turku-Pesis - Tarmo

Turku-Pesis - Ikaalisten tarmo 1-2 (11-8, 4-9, 1-7)

Raportti

Tarmon miehet kävivät hakemassa revanssivoiton Turku-Pesiksestä. Viime viikon lauantaina Tarmo taipui kotikentällään turkulaisille, mutta eilisestä ottelusta voitto lähti ikaalislaisten matkaan lukemin 1-2 (11-8, 4-9, 1-7).

Keskiviikkoillan ottelussa nähtiin melkoista juoksujuhlaa. Juoksutehtailun aloitti kotijoukkueen Mikko Hissa lyömällä Heikki Kaskiluodon kotiin. Toisessa vuoroparissa myös Tarmo pääsi tulostaululle, kun Samu Saarinen löi ensimmäinen illan peräti viidestä lyömästään juoksusta. Tarmon avausjuoksun tuojana oli Topi Moisio. Jakso eteni erittäin tasaisissa merkeissä neljänteen vuoropariin asti, jossa Turku-Pesis sai hyödynnettyä oman momentuminsa erinomaisesti. Jani Kapuisen onnistui tyhjentää koko pajatso neljän juoksun arvoisesti. Heti perään vielä Rasmus Toivonen iski Kapuisen kotiin ja itsensä aina kolmospesälle asti.

Tarmo lähti neljänteen tasoittavaan vuoropariin pitkältä takamatkalta, kun taululla oli lukemat 11-4. Tarmo lähti kirimään eroa kiinni miehen ottein. Topi Moisio liittyi ottelun kunnarikerhoon ja tämän jälkeen Samu Saarisen illan toisella lyödyllä juoksulla Topi myös kotiin. Hyvä kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaan ensimmäinen jakso kirjattiin kotijoukkueelle juoksuin 11-8.

Toisella jaksolla vuorostaan Tarmo otti tahtipuikon haltuunsa. Pyry Alanen pääsi tulemaan vapaataipaleen turvin kotiin, ja tämän jälkeen Saarinen paukutti illan kolmannen ja neljännen juoksunsa, tuojina Moisio ja Konsta Lehtola. Kun vielä Petja Leino löi Joni Aallon kotiin, siirtyi Tarmo ensimmäisessä vuoroparissa jo 0-4 jaksojohtoon. Toisella jaksolla Tarmon sisäpeli toimi ensimmäistä jaksoa paremmin, ja Turku-Pesis ei päässyt jatkamaan juoksujuhliaan. Toinen jakso kirjattiin Tarmolle selkein 4-9 lukemin.

Supervuoroparissa Tarmo otti heti omalla lyöntivuorollaan turkulaisilta luulot pois. Konsta Lehtola tyhjensi kunnarillaan kentän ja tilanne 0-3. Tämä ei kuitenkaan Tarmolle riittänyt, vaan lyöjä kerrallaan rullattiin kenttää eteenpäin, ja kun Petja Leino löi ottelun kolmannen juoksunsa Petteri Alasen tuomana, komeilivat taululla jo tyrmäävät 0-7 lukemat. Tämä oli turkulaisille liian iso pala purtavaksi. Turun onnistui tehdä vain yksi kavennusjuoksu, ja näin kirjattiin supervuoroparin voitto Tarmolle 1-7, ja koko ottelu lukemin 1-2.

Tarmon miehistä todella vikkeliä jalkoja kentällä edusti koko kolmen etenijän kärki. Pyry Alanen sekä Topi Moisio toivat ottelussa kuusi juoksua mieheen ja numerolla kolme pelannut Konsta Lehtola toi viisi juoksua.

Miesten suomensarjan välieriin jatkajat ovat nyt varmuudella selvillä. Jatkoon tulevat menemään Loimaan Palloilijat, Helsingin Puna-Mustat, Hyvinkään Tahko sekä tietenkin Ikaalisten Tarmo. Loimaa on erittäin todennäköinen lohkovoittaja. Puna-Mustilla on toki vielä teoreettinen mahdollisuus nousta kärkipaikalle. Mitä todennäköisimmin Tarmo tulee saamaan oman vastustajansa kaksikosta Helsinki tai Loimaa. Todennäköisyydet ovat myös sen puolella, että Tarmo aloittaa välieräottelut vieraskentältä. Kaikki nämä ovat kuitenkin niin pitkään spelukaatioita, kunnes alkusarjan ottelut saadaan pakettiin, ja todellinen järjestys selville.

Tarmolla on alkusarjaa nyt jäljellä yksi ottelu, joka on kotiottelu tämän viikon lauantaina. Tarmon vieraaksi saapuu Jokioisten Koetus juniorit. Lauantain ottelu alkaa klo 15.

Ennakko

Tarmon miesten joukkueen alkusarjan toiseksi viimeinen ottelu pelataan tänään Turussa. Lohkossa viidentenä majaileva Turku-Pesis isännöi klo 18 alkavaa ottelua.

Tarmo lähtee illan kamppailuun lohkon kolmannelta sijalta, mutta kakkospaikka on vain yhden pisteen päässä. Tarmolla on kuitenkin pelattuja otteluita takana jo 14, kun taas lohkokakkosella Helsingin Puna-Mustilla pelattuja otteluita on takana vasta 12. Viidentenä oleva Turku-Pesis pelaa omia pudotuspelejään jo nyt, sillä mikäli joukkue mielii päästä jatkopeleihin, ei yhteenkään tappioon ole enää varaa.

Tarmo on siis jo varmistanut paikkansa välieräotteluissa. Tässä vaiheessa todennäköisin vastus välierävaiheessa on Puna-Mustat, mutta se edellyttää Tarmolta hyviä otteita alkusarjan kahdessa viimeisessä ottelussa. Tällä hetkellä neljäntenä oleva Hyvinkään Tahko on aivan iskuetäisyydellä ja kaksi ottelua vähemmän pelanneena, se kärkkyy kovasti ylempänä olevia sijoja. Mikäli Tarmo putoaisi lohkon neljänneksi, asettuisi välierissä vastaan äärimmäisen kova vastus, eli lohkokärki Loimaan Palloilijat. Loimaalaiset ovat hävinneet 13 pelatun ottelun aikana yhteensä vain 4 jaksoa.

Tarmo ja Turku-Pesis pelasivat Ikaalisissa vain muutama päivä sitten, kun viime lauantaina turkulaiset kävivät hakemassa Tarmosta vierasvoiton lukemin 0-1. Tarmolle tarjotaan nyt revanssin paikkaa. Lauantain ottelun ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin 4-4, mutta toisella jaksolla Turku-Pesis teki peräti 13 juoksua ja vei toisen jakson nimiinsä luvuin 6-13. Tänään Tarmolta tarvitaan pari napsua parempaa ulkopeliä, jotta pisteet saadaan napattua mukaan. Lauantain pelin perusteella etenkin Turun Eemil Hakoniemi on syytä ottaa tarkkaan vartiointiin. Toisaalta joukkueesta löytyy ratkaisuvoimaa hyvin laajalla rintamalla, joten lepsuiluun ei Tarmolla ole varaa.

Tarmon varmasta jatkopaikasta huolimatta panokset ovat kovat illan ottelussa. Lisäpisteet voisivat tuoda välierävaiheeseen ehkä aavistuksen verran helpomman vastuksen ja toisaalta myös kotietuun on Tarmolla vielä pienet mahdollisuudet olemassa. Illan ottelu Turussa tänään klo 18 alkaen.