Sunnuntaina 9.8.2020 klo 15.00

Tarmo - Otakoppi, Espoo

Tarmo - Otakoppi, Espoo 2-0, (8-3, 9-0)

Raportti

Tarmon miesten joukkue jatkoi tyylikkäästi voittojen tiellä. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelattiin upeassa säässä ja tuloksena oli tyylipuhdas voitto lukemin 2-0 (8-3, 9-0).

Tarmo palasi yhden päivän mittaisen tauon jälkeen suomensarjan etelälohkon piikkipaikalle. Muutamilla joukkueilla kaikki runkosarjan pelit on jo pelattuna ja kausi paketissa. Tarmon runkosarjan viimeinen ottelu pelataan keskiviikkona. Tuolloin ottelua isännöi kotijoukkue Pöytyän Urheilijat.

Vaikka paikka lohkon finaalipeleissä on jo Tarmolla varmistunut, niin keskiviikon pelissä riittää panosta, sillä Tarmo taistelee kotiedusta finaaleihin. Tarmo johtaa lohkoa nyt 24 pisteellä, mutta toisena oleva Kinnarin Pesis 2006 Järvenpäästä hengittää niskaan vain yhden pisteen päässä.

Mikäli Tarmo voittaa oman ottelunsa, nappaa joukkue lohkovoiton ja kotiedun. Mikäli runkosarjan viimeisessä pelissä Tarmo kokisi tappion, ja järvenpääläiset onnistuisivat voittamaan oman ottelunsa Jokioista vastaan, olisi Kinnarin Pesis todennäköisesti lohkovoittaja. Käytännössä Kinnarin Pesis tarvitsee lohkovoittoon kaksi pistettä enemmän kuin Tarmo.

Tämän päivän ottelu oli tarmolaisittain tutun vakuuttavaa tekemistä. Vierasjoukkue Espoon Otakoppi pelasi hyvin, mutta joukkueiden välinen tasoero näkyi pelissä. Ottelun avausjuoksut nähtiin, kun Joni Aalto täräytti pallon kakkospuolelta läpi, ja Eeli Uusitalo toi ensimmäisen juoksun ja Joni itse kiersi kentän kunnarin arvoisesti.

Toisessa vuoroparissa Samu Saarinen jatkoi huikeita lyöntiesityksiään. Tällä kertaa Samun lyömän pallon reitti löysi tiensä läpi kolmospuolelta. Kenttä rullasi komeasti ja tilanne tulostaululla näytti lukemia 7-1.

Kolmannessa vuoroparissa oli vierasjoukkueen vuoro onnistua läpilyönnissä. Aleksi Lehtonen löysi saman reitin kuin Joni Aalto aiemmin, ja kakkospuolelta pallo vastustamattomasti Kyrösjärven rantavesiin. Tämä lyönti kavensi jaksotilanteeksi lukemat 8-3. Tämän enempää ei juoksuja ensimmäisellä jaksolla kuitenkaan nähty.

Toisella jaksolla Tarmo jatkoi vakuuttavaa lyöntipeliä ja myös Tarmon ulkopeli oli eleettömän varmaa. Espoolaiset saaneet luotua kolmostilanteita toisella jaksolla oikeastaan lainkaan ja koko ottelussa Otakopin kolmostilanteiden määräksi kirjattiin vain kuusi kappaletta. Tarmon miehistö puolestaan tehoili jälleen laajalla rintamalla ja toisen jakson lukemat kirjattiin Tarmolle näytöstyyliin 9-0.

Tarmon kone jyskyttää tällä hetkellä hienossa iskussa. Selvittääkö Tarmo koko runkosarjan ilman tappioita? Se selviää keskiviikkona Pöytyällä. Sunnuntaina onkin luvassa jo ensimmäinen finaaliottelu Järvenpäätä vastaan. Keskiviikkona siis ratkeaa, pelataanko kyseinen ottelu Ikaalisissa vai Järvenpäässä.

Finaalien voittoon vaaditaan kaksi otteluvoittoa. Tämän jälkeen finaalien voittaja kohtaa suomensarjan länsilohkon finaalivoittajan. Tästä kaksikosta voittaja raivaa tiensä ykköspesikseen. Tällä hetkellä länsilohkossa kovinta tulosta on tehnyt Vimpelin Veto, joka Tarmon tavoin on kulkenut runkosarjakauden tähän asti ilman tappioita.

Pesäpallohuuma Ikaalisissa nousee ja pelit kovenevat. Tarmo taistelee tosissaan noususta ykköspesikseen. Olethan mukana huumassa!

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon miesten joukkueen paikka jatkopeleihin on juuri saanut lopullisen sinetin. Mahtavaa Tarmo, olemme lohkofinaalissa!

Tarmon miehet pelaavat runkosarjan viimeisen kotiottelun huomenna Espoon Otakoppia vastaan. Tarmo taistelee tiukasti etelälohkon voitosta, joten kyseessä on tärkeä ottelu. Sunnuntai-iltapäivän ottelu alkaa Ikaalisten pesäpallokentällä klo 15.

Tämän päivän ottelussa Kinnarin Pesis 2006 Järvenpäästä otti puhtaan 2-0 voiton Pöytyän Urheilijoista. Tämä tarkoittaa sitä, että järvenpääläiset siirtyivät ainakin hetkellisesti lohkojohtoon. Joukkue on pelannut yhden ottelun Tarmoa enemmän. Järvenpääläisillä on koossa 23 ja Tarmolla 21 pistettä. Piste per ottelu -tilastoa katsottaessa Tarmo johtaa Kinnarin Pesistä vajaan kymmenyksen erolla. Lohkovoitosta tullaan kamppailemaan siis aivan runkosarjan loppuun asti.

Samainen Järvenpäässä pelattu ottelu varmisti, että lohkon finaaleihin tulevat menevään Tarmo ja Kinnarin Pesis. Kumpi joukkue nappaa lohkovoiton ja kotiedun finaaleihin, selviää runkosarjan aivan viimeisissä otteluissa.

Tarmo on voittanut tähän mennessä kaikki pelaamansa ottelut. Kolmen pisteen voittoja vyöllä on viisi ja kahden pisteen voittoja kolme. Järvenpääläiset ovat hävinneet runkosarjassa yhden ottelun, kuinkas muuten, kuin Ikaalisten Tarmolle. Tämäkin ottelu pelattiin erittäin tasaisena supervuoroparin kautta. Lohkofinaaleihin etenee siis kaksi todella kovassa vireessä olevaa joukkuetta.

Huomisessa ottelussa Tarmoa vastaan asettuu täksi kaudeksi maakuntasarjasta suomensarjaan noussut Espoon Otakoppi. Joukkue on napannut kauden aikana kaksi voittoa. Kotiutuslyöntikisaan asti edennyt ottelu Lammin Lujaa vastaan päättyi Otakopin voittoon heinäkuun alussa. Supervuoriparin jälkeen Otakoppi puolestaan kaatoi heinäkuun lopulla Pöytyän Urheilijat.

Otakopin mielenkiintoisimpana nimenä mainittakoon joukkueen lukkari Jere Haavisto. Paljon sekä A- että B-poikien superpesistä pelannut mies on tällä kaudella ollut kovassa lyöntivireessä. Taskussa tähän mennessä on jo vakuuttavat 2+20 lyötyä juoksua.

Etelälohkon lyöjätilaston kärjessä jatkaa kuitenkin edelleen Tarmon Samu Saarinen 1+28 lyödyllä juoksulla. Äärimmäisen kovaa tulitukea antaa Tarmon raudankova lyöjäjokeri Juho Ammesmäki, jolla koossa 1+26 lyötyä juoksua.

Tarmo lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta paineettomasti pelaavan vierasjoukkueen peliä ei kannata lähteä aliarvioimaan. Tärkeää on, että peliin lähdetään tiukalla asenteella. Runkosarjaa Tarmolla on jäljellä huomisen kotiottelun lisäksi keskiviikkona 12.8. pelattava vierasottelu Pöytyällä. Heti tämän jälkeen lähdetäänkin lohkon loppuotteluihin, joista ensimmäinen on luvassa jo viikon kuluttua 16.8.

Säätiedotus lupailee huomisellekin upeaa pesiskeliä, joten huomenna suunnaksi Ikaalisten pesäpallokenttä. Kyseessä on erittäin tärkeä ottelu, kun Tarmon taistelee lohkovoitosta ja tärkeästä kotiedusta lohkon finaaleihin. Otteluliput vain 5 euroa ja alle 15-vuotiaat pääsevät peliin maksutta. Ottelu alkaa klo 15, tervetuloa mukaan pesistunnelmaan!

Otteluisäntänä toimii kauppakeskus Komppi.