12.6. Järvenpää - Tarmo

Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää - Ikaalisten Tarmo 1-2k (5-9, 12-2, 1-1, 3-4)

Raportti

Järvenpäässä nähtiin varsin tapahtumarikas ottelu, kun Kinnarin Pesis 2006 ja Tarmo pelasivat pitkän kaavan kautta. Ratkaisu haettiin kotiutuslyöntikilpailun kautta, ja Tarmo poistui areenalta voittajana lukemin 1-2k (5-9, 12-2, 1-1, 3-4).

Hieman vajavaisella miehityksellä Järvenpäähän lähtenyt Tarmo sai illan otteluun lentävän lähdön, kun heti avausvuoropariin Tarmo takoi itsensä 0-4 johtoon. Ottelussa Tarmon kakkoskopparina nähtiin itse maestro Mara Mäkinen, ja yhteensä Tarmo oli liikenteessä vain kymmenellä pelaajalla. Jere Halttunen teki myös paluun tositoimiin. Edelleen hieman keskenkuntoinen Jere löi kuitenkin jo heti avausjaksolla Tarmolle kaksi juoksua. Jakson lopussa Järvenpää sai aikaan pientä kiriä, mutta Tarmo vie jakson kuitenkin tyylikkäästi 5-9.

Toinen jakso alkoi täysin päinvastaisissa merkeissä kun Järvenpää sai iskettyä heti avausvuoropariin taululle 3-0 lukemat. Toisella jaksolla Kinnarin Pesiksen vauhti vain yltyi, ja hetkessä taululla oli jo tylyt 10-0 lukemat Karri Varjomäen ja Anttoni Jokisen johdolla. Lopulta Tarmon tekeminen jäi toisella jaksolla täysin telineisiin, ja kotijoukkue kirjasi jakson itselleen selvin 12-2 lukemin.

Supervuoroparissa Jere Halttunen löi jo illan viidennen juoksunsa. Harhaheiton turvin Järvenpää kuitenkin sai vietyä ottelun aina kotiutuslyöntikisaan asti, jossa Tarmo lopulta vie koiton ja ottaa kaksi sarjapistettä mukaansa. Tarmon miehet jatkavat vahvaa kauttaan ja seuraavan kerran joukkue on tulessa tulevana lauantaina, kun Ikaalisten kentällä vietetään superlauantaita. Kenttä on täynnä ohjelmaa, kun klo 13 Tarmon naiset kohtaavat Hämeenkyrön Räpsän ja miehet ottelevat klo 17 alkaen Jokioisten Koetuksen Junioreita vastaan. Näe päivän molemmat ottelut yhteensä vain 7 eurolla. Lisäksi sadalle ensimmäiselle katsojalle jaetaan yllätysämpäri. Ämpäriralli alkaa klo 12.30!

Ennakko

Tarmon miehet palaavat kahden viikon ottelutauon jälkeen tositoimiin. Tarmo matkaan Järvenpäähän Kinnarin Pesis 2006:n vieraaksi. Ottelu alkaa keskiviikkona 12.6. klo 18.00.

Kinnarin Pesis 2006:n alkukausi on ollut haastava. Joukkue on pelannut viisi ottelua. Kauden toistaiseksi ainoa voitto tuli heti kauden avauksessa, jolloin Järvenpää voitti Jokioisen jaksoin 0-2. Illan otteluun Järvenpää lähtee siis neljän ottelun tappioputkessa. Ottelussa erityishuomiota kannattaa kiinnittää Järvenpään Riku Tainioon, joka on alkukauden aikana ennättänyt lyödä joukkueelleen jo peräti 17 juoksua. Etenijöistä kovinta vauhtia on pitänyt Anttoni Jokinen, jolla on vyöllään 11 tuotua juoksua. Maininnan arvoinen kaveri on myös Eetu Ojala, jonka kärkilyöntiprosentti on huikea 87,50. Prosentti on lohkon paras, kun huomioon otetaan kaksi ottelua tai enemmän pelanneet pelaajat.

Tarmo lähtee illan otteluun lohkon kolmospaikalta. Kauden viidestä ottelusta Tarmolla on neljä voittoa ja vain yksi tappio. Joukkue ei myöskään ole vielä kertaakaan jäänyt kokonaan ilman pisteitä. Samu Saarinen jatkaa edelleen Tarmon lyöjätilaston kärjessä 15 lyödyllä juoksulla. Konsta Lehtola puolestaan alkaa hätyytellä etenijätilaston kärkipaikkaa. Tuotuja juoksuja 13, kun tilaston kärkimiehellä Hyvinkään Kaapo Kalmarilla tuotuja on koossa 16. Kalmarilla kuitenkin saldo on koottuna kuudesta ottelusta, kun Lehtolalla pelejä takana siis vasta viisi.

Tarmo lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Järvenpään kovia yksilöitä ei missään nimessä voi lähteä aliarvioimaan. Vaikka sarjapisteissä joukkueiden välillä on eroa (10-4 Tarmon hyväksi), niin tehdyissä (54-53 Tarmon hyväksi) ja päästetyissä (46-50 Tarmon hyväksi) juoksuissa joukkueet ovat hyvinkin tasoissa. Ottelusta voikin siis povata varsin tasaista koitosta. Peli alkaa keskiviikkoiltana Järvenpäässä klo 18.