La 17.8. klo 16.00 Loimaan Palloilijat - Tarmo, 2-0, (5-1, 11-3)

Su 18.8. klo 14.00 Tarmo - Loimaan Palloilijat 0-1, (1-1, 4-5)

Loimaan Palloilijat jatkaa lohkon loppuotteluihin voiton 2-0

2. osaottelun raportti, 18.8.2019

Tarmon miesten joukkue kohtasi tänään välierien toisessa ottelussa Loimaan Palloilijat. Ottelun jännitys säilyi aivan loppuvihellykseen asti. Lopulta Loimaan Palloilijat voittivat äärimmäisen tiukan taistelun lukemin 0-1 (1-1, 4-5). Tarmon kausi päättyi sateisessa sunnuntai-illassa, ja loimaalaiset varmistivat paikan lohkon loppuotteluihin.

Erittäin vähäjuoksuisen ensimmäisen jakson avausjuoksun toi loimaalaisille vapaataipaleen myötä Tarmon kasvatti Atte Hakala. Jakson tasoitusjuoksu nähtiin kolmannessa vuoroparissa kun Palloilijoiden ulkokenttä ei saanut Petja Leinon lyöntiä haltuun, vaan Konsta Lehtola pääsi pinkaisemaan kotiin. Tämän enempää juoksuja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, joten avausjakso kirjattiin tasalukemin 1-1.

Tarmo sai erinomaisen alun toiseen jaksoon, kun Topi Moisio pamautti pallon maisemaan, ja Pyry Alanen toi juoksun kotiin, ja Moisio itse kunnarin myötä kolmospesälle ja tilanteeksi 2-0. Myös toinen jakso eteni vähäjuoksuisena erittäin sateisessa kelissä. Toisella jaksolla tuomarit keskeyttivät ottelun kahteenkin otteeseen, kun taivas repesi ajoittain todella rankasti. Kolmannessa vuoroparissa Loimaan Palloilijat pääsivät kirimään Tarmon rinnalle ja neljännessä vuoroparissa ohi. Tommi Malinen otti ratkaisijan viittaa lyömällä ottelun loppuhetkillä kolme juoksua.

Vielä ottelun lopussa Tarmon onnistui kaventaa tilannetta, mutta aivan loppuun asti ei valitettavasti Tarmon kiri riittänyt. Toinen jakso kirjattiin vierailijoille lopulta jaksoin 4-5 ja koko ottelu lukemin 0-1.

Hyvästä taistelusta huolimatta Tarmon kausi päättyi välieriin, jotka Loimaan Palloilijat voitti siis otteluvoiton 2-0. Loimaalaiset jatkavat lohkon loppuotteluihin. Hyvinkään Tahko voitti tänään omassa ottelussaan Helsingin Puna-Mustat, ja näiden joukkueiden välillä voitot ovat nyt tasan 1-1. Kolmas osaottelu joukkueiden välillä pelataan keskiviikkona, ja tuolloin selviää kumpi joukkueista jatkaa loppuotteluihin Loimaan Palloilijoiden seuraksi.

Tämän päivän ottelussa Tarmon parhaana pelaajana palkittiin ykkösvahti Topi Moisio, joka löi tehot 1+2. Loimaan Palloilijoiden parhaana palkittiin kolme juoksua lyönyt Tommi Malinen.

Vaikka vettä tuli pelin aikana ajoittain todella rankasti, oli katsomossa kiitettävän paljon yleisöä paikalla. Kiitokset Tarmon faneille hienosta kaudesta. Ensi kaudella nähdään taas!

1. osaottelun raportti, 17.8.2019

Loimaan Palloilijat olivat tyly isäntä Tarmolle, ja isäntäjoukkue nappasi ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Loimaa voitti ensimmäisen välieräottelun lukemin 2-0. Toinen osaottelu pelataan heti huomenna sunnuntaina Ikaalisissa klo 14 alkaen.

Loimaan Palloilijat saivat hyvän alun otteluun ja joukkue siirtyi heti ensimmäisessä vuoroparissa 2-0 jaksojohtoon. Loimaalaiset ovat pelanneet hyvää ulkopeliä koko kauden, ja sama linja sai jatkoa myös pudotuspeleissä. Hyvästä yrittämisestä huolimatta Tarmon ei onnistunut päästä tulostaululle. Neljänteen vuoropariin mentäessä isännät olivat siirtyneet jo 5-0 johtoon. Viimeisessä vuoroparissa Tarmon onnistui saada harhaheiton turvin yksi kavennusjuoksu, mutta lohtu oli tilanteeseen varsin laiha.

Myös toinen jakso alkoi loimaalaisten komennossa. Ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue siirtyi 3-0 jaksojohtoon, kun Akseli Åberg löi Tarmon kasvatin Atte Hakalan kotiin. Tarmon ensimmäinen lyömällä tehty juoksu nähtiin ensimmäisen tasoittavassa vuoroparissa, kun Juho Ammesmäki kotiutti Topi Moision. Tämän jälkeen kuitenkin Palloilijat jatkoivat tasaisen varmaa suorittamista ja lopulta toinen jakso kirjattiin loimaalaisille juoksuin 11-2. Tarmo ei saanut ottelussa omaa hyvää peliä rullaamaan, vaan isännät saivat pidettyä ohjakset hyvin käsissään.

Tarmon ja Palloilijoiden välinen toinen ottelu pelataan siis huomenna sunnuntaina Ikaalisten kentällä. Tarmo on ottelussa pakkovoiton edessä. Tarmon on löydettävä yön aikana avaimet sekä loimaalaisten kovan sisäpelin pysäyttämiseen että oman lyöntipelin parantamiseen. Tarmon paikka on haastava, mutta ei suinkaan mahdoton. Tarmo on tällä kaudella onnistunut Loimaan kaatamaan kahdesti, ja toiset kaksi voittoa tarvitaan, jotta paikka lohkon loppuotteluihin aukeaisi.

Kotiyleisön tuki on joukkueelle tärkeä, ja sunnuntaina katsomoon odotetaankin kauden ennätysyleisöä kannustamaan Tarmoa voittoon. Mikäli Tarmon onnistuu kaataa Loimaan Palloilijat sunnuntaina, siirtyy ratkaisu kolmanteen otteluun, joka pelataan Loimaalla keskiviikkona 21.8. klo 17.30 alkaen.

Etelälohkon toisessa välieräparissa Helsingin Puna-Mustat nappasivat ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan, kun joukkue voitti Hyvinkään Tahkon lukemin 1-0 (11-0, 8-8). Myös PuMun ja Tahkon välinen toinen ottelu pelataan huomenna sunnuntaina, ja helsinkiläiset ovat nyt voiton päässä jatkopaikasta.

Nähdään huomenna Ikaalisten pesäpallokentällä klo 14!

Välieräennakko

Tarmon miesjoukkueen pudotuspelit käynnistyvät huomenna, kun välieräsarja Loimaan Palloilijoiden kanssa alkaa. Välieräottelut pelataan paras kolmesta sarjana, eli ensin kaksi voittoa ottanut joukkue etenee lohkon loppuotteluihin. Ensimmäinen osaottelu pelataan huomenna lauantaina Loimaalla ja toinen ottelu sunnuntaina Ikaalisissa. Tarvittaessa sarjan kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Loimaalla.

Loimaan Palloilijat nappasi suomensarjan etelälohkon voiton keräten runkosarjassa yhteensä 39 pistettä. Tarmo sijoittui 30 pisteellä neljännelle sijalle. Toisen välieräparin muodostavat lohkokakkonen Helsingin Puna-Mustat sekä kolmanneksi sijoittunut Hyvinkään Tahko.

Tarmo ja Palloilijat kohtasivat runkosarjassa kahdesti. Ensimmäisen kerran joukkueet ottivat yhteen jo toukokuun puolivälissä. Tarmo nappasi kauden ensimmäisestä kotiottelustaan täyden pistepotin, kun loimaalaiset kaatuivat lukemin 2-0 (8-3, 4-0). Joukkueiden välinen toinenkin kohtaaminen nähtiin myöksin jo alkukaudesta, kun toukokuun lopulla Tarmo kävi hakemassa vierasvoiton Loimaalta lukemin 1-2 (0-3, 7-3, 2-2, 2-3). Ottelu pelattiin siis varsin pitkän kaavan kautta, mutta runkosarjasta Tarmo vei joukkueiden väliset pisteet siis vakuuttavasti 5-1.

Loimaan Palloilijat eivät hävinneet runkosarjan aikana yhteensä kuin kolme ottelua. Tarmon lisäksi vain Helsingin Puna-Mustat onnistuivat loimaalaiset voittamaan.

Loimaalaisten ulkopeli on kauden aikana ollut suorastaan erinomaista. Joukkuetta vastaan on tehty selvästi vähiten juoksuja. Loimaan päästettyjen juoksujen keskiarvo on alle kuusi juoksua ottelua kohden. Tarmon vastaava lukema on lohkon kolmanneksi paras, mutta ero loimaalaisiin on iso, sillä lukema on jo lähes kymmenen. Tarmo on tehnyt hieman Palloilijoita enemmän juoksuja, mutta ero tällä rintamalla on selvästi pienempi. Tämä tarkoittaa sitä, että Tarmon on pystyttävä omassa ulkopelissään ottamaan askel eteenpäin.

Loimaan Palloilijoiden pelaajista erityishuomio kiinnittyy Tommi Maliseen, joka löi joukkueiden välisissä kahdessa ottelussa hurjat 9 juoksua. Malinen sijoittui koko etelälohkon lyöjätilaston sijalle kolme, yhteensä 53 lyödyllä juoksulla. Tarmosta puolestaan Samu Saarisen onnistui takoa loimaalaisia vastaan 1+5 juoksua. Petja Leino liikutti molemmissa kohtaamisissa kärkeä vakuuttavasti sadan prosentin tehoilla: yhteensä 9/9.

Luvassa on äärimmäisen jännittävä välieräsarja. Ensimmäinen osaottelu pelataan Loimaalla lauantaina klo 16.00 alkaen. Toinen ottelu puolestaan pelataan Ikaalisissa sunnuntaina klo 14.00 alkaen. Toivottavasti saamme kotiotteluun runsaslukuisen yleisön ja mahtavan tunnelman!

Toisessa välieräparissa kohtaavat Helsingin Puna-Mustat ja Hyvinkään Tahko. Keskinäisissä otteluissaan molemmat joukkueet voittavat kotiottelunsa. Joukkueet lähtevät muutoinkin varsin tasaisista asetelmista välieräsarjaan. Puna-Mustat keräsivät kuudestatoista ottelusta 12 voittoa ja 34 pistettä. Tahko puolestaan voitti 11 ottelua keräten 30 pistettä.

Puna-Mustilla on lyötyjä juoksuja hieman enemmän ja myös päästettyjen tilasto on Tahkoa parempi. Joukkueet kohtasivat runkosarjan päätöskierroksella Hyvinkäällä, ja tuon ottelun voitti siis Tahko. Ottelupäivät ovat samat kuin Tarmon sarjassa.