Sunnuntaina 28.6.2020 klo 17.00

Tarmo - Lammin Luja

Tarmo - Lammin Luja 2-0, (16-3, 11-2)

Raportti

Tarmon miehet jatkoivat häikäiseviä otteitaan supersunnuntain jälkimmäisessä ottelussa Lammin Lujaa vastaan. Täydet pisteet jäivät Ikaalisiin tylyin lukemin, kun ensimmäinen jakso kirjattiin Tarmolle 16-3 ja toinen lähes yhtä kovilla lukemilla 11-2.

Tällä viikolla sää on hellinyt pesäpallokansaa, ja supersunnuntain molemmissa otteluissa väkeä oli liikkeellä runsaasti. Päivällä pelattu naisten ottelu keräsi katsojia 160 ja loppupäivän miesten ottelussa rikottiin jo kahdensadan katsojan raja, kun yleisömääräksi kirjattiin 205 henkilöä.

Tarmo aloitti ottelun heti räväkästi, kun ensimmäisen vuoroparin lopettavalla vuorolla Tarmo takoi taululle 5-0 lukemat. Toisen vuoroparin jälkeen taululla komeili 13-0, ja jakso oli sitä myöten taputeltu. Käytännöllisesti katsoen Tarmo teki kentällä mitä tahtoi, ja Lammin Luja yritti jollain tapaa pyristellä vastaan. Ottelun ensimmäisestä kunnarista vastasi Topi Moisio, jonka kokonaispisteet ottelussa olivat 1+4+4 ja kärki liikahteli varsin vaatimattomin lukemin 11/11. Topi palkittiinkin ottelussa Tarmon parhaana pelaajana.

Lammin parhaasta suorituksesta avausjaksolla vastasi Timo Niemi-Nikkola, joka löi kunnarin, ja samalla lyönnillä kotiutui myös Eemil Mäkelä. Niemi-Nikkola oli mukana kaikissa Lammin avausjakson juoksuissa, sillä viimeisessä vuoroparissa mies kotiutti vielä Petrus Karevaaran. Vierailijoiden ulkopeli oli kuitenkin ajoittain melko haparoivaa, ja ensimmäisen jakson lukemat olivat tylyt 16-3.

Toinen jakso ei suuria muutoksia otteluun tuonut. Heti ensimmäiseen vuoropariin Tarmo takoi taululle lukemat 6-0, ja loppukin jännitys ottelusta jäi siihen. Ottelun loppu oli kosmetiikkaa, ja toinen jakso kirjattiin Tarmolle kokonaisjuoksuin 11-2. Samu Saarinen heilutti mailaa ottelussa tappavan tehokkaasti, ja miehelle kirjattiin pelistä tehopisteet 1+8+1. Tarmon kaikki pelaajat pääsivät pelissä tehopisteille ja Topi Moision lisäksi Ville Haapamäki liikutti kärkeä puhtaasti: 7/7.

Tarmo on tehtaillut nyt kahdessa pelissä yhteensä 44 juoksua ja omiin on kolissut vain kuudesti. Kauden alun vastustajat Tarmolla eivät ole olleet lohkon ennakkosuosikkeja, mutta tasoero on ollut varsin selvä. Tarmon seuraava ottelu on keskiviikkona 1.7. Järvenpäässä. Mielenkiintoista nähdä, olisiko Kinnarin Pesis 2006 jo sellainen joukkue, joka pystyy toden teolla Tarmon kivikovan rosterin haastamaan.

Seuraavaksi Tarmon miehillä onkin kolmen ottelun vieraskiertue, joten seuraava kotipeli pelataan vasta 19.7. Tuolloin vastaan asettuukin ainakin ennakkoasetelmien mukaan kivenkova Helsingin Puna-Mustat, vaikkakin Pu-Mu hieman yllättäen hävisi kauden avausottelunsa Pomarkussa. Kyseisessä ottelussa Pu-Mu kuitenkin jo esitteli taitojaan lyömällä avausjaksoon hurjat 18 juoksua.

Otteluisäntänä pelissä oli Ikaalisten Tili ja Kiinteistö.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Supersunnuntain toisessa ottelussa Tarmon miesten joukkue kohtaa Lammin Lujan. Peli alkaa klo 17. Naisten ottelu Tarmo vastaan Nurmon Jymy pelataan ennen miesten peliä, eli klo 13 alkaen.

Tarmo aloitti sarjakautensa torstaina väkevällä voitolla, kun Turku-Pesis kaatui selvin numeroin. Tarmon peli näytti kauden avauspeliksi jo erittäin hyvältä. Joukkueiden tasoero oli ottelussa varsin selvä.

Tarmon tämän kauden toisessa ottelussa vastaan asettuu siis Lammin Luja, joka on tälle kaudella noussut mukaan suomensarjaan. Sunnuntain ottelu on Lujalle kauden avauspeli. Ennen kauden alkua pelatuissa harjoitusotteluissa Kinnarin Pesis voitti Lammin Lujan melko selkein lukemin. Toisaalta lammilaiset ottivat voiton harjoitusottelussa Jokioisten Koetus Junioreita vastaan.

Mielenkiintoista nähdä, millaisin ottein perinteikäs Lammin Luja kauteen lähtee. 1990-luvulla Luja on pelannut ykköspesistäkin, mutta viime aikoina enimmäkseen maakuntasarjassa.

Tarmon avausottelussa etenkin jokeri Juho Ammesmäki kunnostautui mailan varressa lyöden peräti kuusi juoksua. Toni Pomell puolestaan toi Tarmon juoksuista neljä. Kolmen juoksun tuojia olivat Eeli Uusitalo ja Topi Moisio. Huomenna selviää, ketkä pelaajat napsivat isoimmat pistesaldot Lammin Lujaa vastaan.

Ottelu alkaa siis klo 17. Liput 5€ ja alle 15-vuotiaat pääsevät peliin maksutta. Supersunnuntai ja kaksi ottelua tarkoittaa sitä, että tapahtumaa pesäpallokentällä riittää puolestapäivästä alkaen aina iltaan asti. Kioski palvelee koko päivän ajan, ja listalta löytyy muun muassa kinkkupiirakkaa, makkaraa, wrappejä, vohveleita, suklaamuffineja, jäätelöä sekä tietenkin runsas kattaus kylmiä juomia.