10.7. Jokioisten Koetus - Tarmo

Jokioisten Koetus - Ikaalisten Tarmo 2-1 (7-6, 0-3, 3-1)

Raportti

Tarmo oli jälleen vaikeuksissa Jokioisten Koetusta vastaan. Tarmo koki kauden kolmannen tappionsa ja kaksi näistä tappioista on nyt tullut Koetusta vastaan. Tänään ottelun loppulukemat kirjattiin lukemin 2-1 (7-6, 0-3, 3-1).

Tarmo aloitti vierasottelun Jokioisilla hyvin. Ottelun juoksutehtailun aloitti kotijoukkueen Lauri Kuronen lyömällä Isto Kauppisen kotiin. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Tarmo kuitenkin siirtyi 1-3 jaksojohtoon. Kolmen vuoroparin jälkeen Tarmo oli 2-5 johdossa, ja kaikki näytti hyvältä. Viimeiseen vuoropariin isännät kuitenkin saivat erinomaisen loikan päälle, ja etenkin Jere Heikkilän vahvalla suorittamisella Koetus siirtyi 7-5 jaksojohtoon. Viimeisellä tasoittavalla Tarmon Samu Saarinen löi Petteri Alasen kotiin, mutta koska lisäjuoksuja ei enää nähty, kirjattiin ensimmäinen jakso tarmolaisittain harmittavasti 7-6.

Toisen jakson alussa tuttu kaksikko Samu Saarinen ja Petteri Alanen siirsivät Tarmon 0-1 johtoon. Hetkeä myöhemmin Jere Halttunen lyöjänä ja Konsta Lehtola tuojana veivät Tarmon 0-2 johtoon. Toinen jakso eteni huomattavasti ensimmäistä jaksoa vähäjuoksuisempana. Jakson päätöslukemat viimeistelivät Juhoa Haapala ja Joe Vartiamäki, ja näin toinen jakso Tarmolle 0-3, ja siirryttiin supervuoropariin.

Supervuoroparissa kotijoukkue sai hyvän rytmin päälle ja Koetus siirtyi vankkaan 3-0 johtoon. Tasoittavalla vuorolla Tarmon Jere Halttusen onnistui kotiuttaa Konsta Lehtola, mutta tämän pidemmälle ei Tarmon kiri riittänyt. Supervuoro kirjattiin Koetukselle lukemin 3-1 ja koko ottelu lukemin 2-1.

Tarmon miesten ottelutahti jatkuu rauhallisena, sillä seuraavan kerran joukkue on tulessa kahden viikon päästä keskiviikkona 24.7. Tuolloin Tarmo matkaan jälleen Jokioisille, mutta vastassa on eri joukkue, sillä silloin peliä isännöi Jokioisten Koetus Juniorit. Seuraavan kahden viikon aikana tarmolaisten kannattaakin kiinnittää huomiota naisten otteluihin. Tarmon naiset ovat seuraavan kerran tositoimissa tulevana perjantaina, kun Tarmo matkaan Laitilan Jyskeen vieraaksi.

Ottelutilastot

Ennakko

Kymmenen päivän tauon jälkeen Tarmon miehet palaavat jälleen tositoimiin. Huomenna otellaan Jokioisilla, kun Jokioisten Koetus isännöi keskiviikkona klo 18 alkavaa ottelua.

Tarmon kausi on tähän asti ollut varsin menestyksekäs, sillä kymmenen pelatun ottelun jälkeen Tarmo on lohkonsa kakkosena. Huomisen vastustajalla alkukausi on ollut vaikeampi, sillä Jokioisten Koetus on tällä hetkellä lohkon viimeisenä. Tarmolla sarjapisteitä on koossa 20, Koetuksella 5. Lohkon kärjessä on tällä hetkellä 24 sarjapisteellä Loimaan Palloilijat.

Tarmon ja Koetuksen ykköslyöjät ovat lyöjätilastossa peräkkäisillä sijoilla. Neljäntenä oleva Tarmon Samu Saarinen on lyönyt yhteensä 23 juoksua. Jokioisten Juho Ammesmäki on 22 lyödyllä juoksulla lyöjätilaston viidentenä. Tarmon vikkelin etenijä tähän mennessä on ollut Konsta Lehtola, jolla tuotuja juoksuja on koossa 22. Tällä määrällä irtoaa koko lohkon etenijätilaston kakkostila. Koetuksen Verneri Taurama on tilaston sijalla 7, tuotuja juoksuja 16.

Tarmo ja Jokioisten Koetus kohtasivat edellisen kerran 23. toukokuuta, ja tuolloin Tarmo koki kauden ensimmäisen tappionsa. Koetus poistui kentältä voittajana, kun juoksurikkaassa ottelussa jaksot kirjattiin vierailijoille lukemin 1-2 (13-1, 3-10, 1-3).

Vaikka siis sarjataulukkoa katsomalla voisi ajatella ottelun olevan Tarmolle helppo, niin odotettavissa on varmasti tiukka taistelu sarjapisteistä. Kumpi joukkueista palaa räväkämmin kehiin pienen ottelutauon jälkeen, se selviää huomenna keskiviikkona klo 18 alkaen!