Atte Hakalan avoin kirje tarmolaisille

15.9.2020

Kiitos

Lauantai-iltana 5.9.2020 Ikaalisten pesäpallokentällä seisoi joukko iloisia, helpottuneita ja jopa hullaantuneita ihmisiä. Niko Ehto oli juuri lyönyt ratkaisevan juoksun nousukarsinnassa Vimpelin Vetoa vastaan ja Ikaalisten Tarmo oli saavuttanut sen mitä lähti hakemaan eli nousun miesten Ykköspesikseen kaudelle 2021. Sain kunnian toimia tämän joukkueen pelinjohtajana ja voi veljet mikä joukkue se olikaan. Tässä lyhyesti ajatuksiani ja kiitokset kaudesta 2020, joka jää omalta osaltaan upeaan Tarmon historiaan.

Nousu Ykköspesikseen on ollut seuran suunnitelmissa ja unelmissa jo vuosia ja sen eteen on tehty töitä taustalla suurella sydämellä jo ennen viime kautta. Isoimpina asioina tietysti vanhan legendaarisen hiekkatekonurmen uusiminen vuonna 2018 ja uuden pääkatsomon valmistuminen, voisin sanoa, kreivin aikaan vuonna 2020.

Itse hyppäsin mukaan syksyllä 2019 täysin uuteen rooliin pelinjohtajaksi ja siitä alkoi tämän joukkueen matka. Syksyn ensimmäisessä palaverissa marraskuun lopussa pelaajat saivat tehtäväkseen miettiä mitä tavoitteita meillä on ja millaisia arvoja vaalimme jokaisessa tilanteessa. Tavoitteita oli niin pieniä kuin suuriakin, mutta suurin niistä oli tietenkin nousu Ykköspesikseen kauden päätteeksi. Vuoden 2020 Ikaalisten Tarmo löi kirjoihin ja kansiin mm. seuraavia arvoja joukkueelle: yhtenäisyys, sitoutuneisuus, urheilullisuus, avoimuus ja nöyryys. Keväällä näihin asioihin palattiin ja tähän listaan lisättiin ehkä se kaikkein tärkein: pidetään hauskaa. Uskon, että onnistuimme näissä kaikissa ja toivon, että se välittyi myös kannattajille, yhteistyökumppaneille ja kaikille meitä seuranneille.

Täysin uutena pelinjohtajana pelien viimein alkaessa oli jännitys suoraan sanoen kamalaa. Ei pelaajilla, vaan itselläni. Näkemykseni mukaan joukkueen peli kehittyi kauden aikana kohti loppuhuipennusta ja siinä samalla omat taidot pelinjohtajana otti isojakin askelia eteenpäin. Tämän matkan lopputulos on varmasti näiden kaikkien kehittyneiden asioiden summa. Yksin tätä kehitystä ei joukkue tehnyt vaan onneksemme joukkueen ja varsinkin minun apuna oli myös muita ihmisiä, joille kuuluu suuri kiitos. Kokenut pelinjohtaja ja minuakin vuosia valmentanut Mika Kulmala sparrasi jatkuvasti läpi kauden pelinjohtamisessa ja auttoi myös harjoituksissa ihan talvesta saakka. Juha Vartiamäki perheineen kiersi kuvaamassa otteluita videolle ja Varren kanssa myös keskusteltiin peliin liittyvistä asioista. Nähtiinpä Varre myös sairastumiseni myötä viuhkan varressa toisessa lohkofinaalissa Järvenpäässä. Suuri kiitos Kumelle ja Varrelle.

Keväällä solmittiin farmisopimus Superpesistä pelaavan Kankaanpään Mailan kanssa. KaMa:n kanssa yhteistyö ei olisi voinut paremmin toimia. KaMa:n ansiosta joukkueemme vahvistui merkittävillä pelaajilla ja saimme käyttöömme todella loistavia vahvistuksia läpi koko kesän.

Tämän joukkueen tavoite ei olisi toteutunut ilman sen taustalla olevia ihmisiä, seuran hallitusta ja muita seuraihmisiä. Suuri kiitos on siis paikallaan kaikille tämän seuran eteen töitä tekeville ihmisille. Te mahdollistitte sen, että joukkue sai keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen. Talkoolaisten vilpitön työ ei jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Pelipuvussa ei komeile vain Tarmon logo. Ilman yhteistyökumppaneita urheiluseura ei voi pyöriä. Kiitos kaudesta kuuluu jokaiselle, niin isolle kuin pienellekin tukijalle. Ilman teidän panosta en tätä tekstiä olisi kirjoittamassa. Kiitos.

"Nauttikaa pojat jokaisesta hetkestä, kävi miten kävi, tämän hienompaa peliä ei tässä sarjassa tule olemaan."  Suurin piirtein nämä sanat olivat viimeiset, jotka joukkueelle sanoin ennen lähtöä kopista kohti lopulta viimeistä koitosta. Ikaalinen on edelleen pesäpallokaupunki. Sen voin kertoa koko joukkueen puolesta. Lähes täynnä ollut katsomo viimeisessä pelissä kannustamassa meitä kohti voittoa oli jotain mitä muistelemme varmasti vielä pitkään. Niin hienoa kannustus oli. Kiitos siis jokaiselle kannattajalle, joka seurasi meidän otteita pitkin kesää. Uskon, että Ikaalisissa tullaan näkemään teidän johdolla huikeita pesäpallonäytelmiä lisää myös tulevaisuudessa.

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä haluan kiittää koko joukkueen puolesta vielä julkisesti kahta henkilöä. Mara Mäkinen. Ilman Maran panosta valmentajana, pelinjohtajana, joukkueenjohtajana, huoltajana ja jopa pelaajana, ei tätä saavutusta olisi ikinä saavutettu. Kiitos kaikesta työstä, tuesta ja valmennuksesta mitä olet seuran ja joukkueen eteen tehnyt vuosien varrella. Mika Laatu. Ilman Mikan panosta 2000-luvun alusta tähän päivään saakka ei seura varmasti olisi tässä pisteessä. Mikan panos on ollut täysin korvaamaton seuran kaikissa toimissa.

Ensi kaudella Ikaalinen pelaa Ykköspesistä lähes kolmenkymmenen vuoden jälkeen. Tarmo tarvitsee siihen teitä kaikkia: yhteistyökumppaneita, talkoolaisia, kannattajia ja ihmisiä seuran taakse tukemaan toimintaa. Ensi kesänä tullaan näkemään hienoja otteluita ja varmasti taisteleva Ikaalisten Tarmo. Pesäpallo on myös mitä hienoin tapa lapsille ja nuorille liikkua. Tarmosta löytyy varmasti paikka jokaiselle miehelle, naiselle, tytölle ja pojalle, joka mukaan haluaa liittyä.

Ikaalinen on synnyinkaupunkini. Ikaalinen on siis minulle henkilökohtaisesti tärkeä paikka ja jo nuorena urheilijan alkuna sain harrastaa siellä lajia kuin lajia. On suunnattoman hienoa, että se on edelleen mahdollista. Pesäpallo on nyt ottanut yhden askeleen eteenpäin, mutta mikä hienointa myös muilla lajeilla on vähintään samat mielessä. Ikaalisten Urheilijoiden jalkapalloilijat taistelevat noususta pykälää ylöspäin, yleisurheilun puolella kulkee Samuli Samuelssonin johdolla, hiihdosta löytyy maailmanluokan urheilija ja myös muut Ikaalisten urheiluseurojen lajit ja joukkueet antavat nuorille mahdollisuuksia harrastaa ja liikkua. Pidetään kaupunki sellaisena. Kenenkään menestyminen ei ole keneltäkään toiselta pois, vaan yhteistyössä on voimaa. Kannustakaamme siis toisiamme ja toivokaamme kaikille menestystä, koska se ruokkii meitä kaikkia liikunnan ja urheilun parissa toimivia.

Koko Ikaalisten Tarmon miesten joukkueen puolesta : Kiitos kaudesta 2020

Atte Hakala

Ikaalisten Tarmon miesten joukkueen pelinjohtaja Atte Hakala