Essi Leppänen Tarmon naisten joukkueen pelinjohtajaksi

6.2.2021

Essi Leppänen ottaa Tarmon naisten joukkueen viuhkan haltuun tulevalla. Aiemmin kovaa jälkeä kentällä tehnyt Essi siirtyy Tarmon sisällä uuteen rooliin. Viimeiset kaksi kautta Essi on pelannut Tarmossa, ja näiden kahden kauden saldona vyölle kertyi 27 lyötyä ja 20 tuotua juoksua yhteensä 26 pelatussa ottelussa.

”Kutkuttava ja vähän haikeakin fiilis. On jännittävää päästä katsomaan peliä vähän eri näkökulmasta, kuin aiemmin. Pelinjohtajana pääsee haastamaan itseään ihan uudella tavalla”, kertoo Essi fiiliksiään roolin vaihtuessa.

Essillä on äärimmäisen vahva kokemus pesäpallokentiltä. Lähes 150 ottelun kokemus ykköspesiksestä takaa, että lajitietämystä ei Tarmon uudelta pelinjohtajalta puutu.

Essi kertoo olevansa pelaajia kuunteleva ja ehdottomasti kannustava pelinjohtaja. Kuitenkin nainen aikoo olla vaativa, niin pelaajia kuin itseäänkin kohtaan.

”Vahvuuksistani pelinjohtajana on etukäteen vaikea vielä sanoa, mutta varmasti on iso etu, että tunnen pelaajat, heidän tyylinsä ja vahvuudet hyvin. Tämä antaa hyvän pohjan peluutusten suunnitteluun”, pohtii Essi.

Siirtyminen pelinjohtajan rooliin nousi Essille mielenkiintoiseksi vaihtoehdoksi loukkaantumisen myötä, joka olisi estänyt tulevalla kaudella pelaamisen.

”On aivan mahtavaa saada Essi Tarmon naisten joukkueen pelinjohtoon. Viimeisen parin vuoden aikana Essin määrätietoisuus ja kova pesisosaaminen ovat tehneet ison vaikutuksen ja olen varma, että Essi tulee ottamaan uuden roolinsa haltuun ammattilaisen ottein”, kertoo Tarmon puheenjohtaja Kimmo Haapavuori.

Essi Leppänen siirtyy pelaajan tontilta Tarmon naisten joukkueen pelinjohtajaksi