Naisten joukkueen palkitut kaudella 2020

10.1.2021

Eveliina Yrjölä, Sanna Ahola, Katariina Brandstaka ja Essi Leppänen

Kauden paras ulkopelaaja Eveliina Yrjölä

Eveliina Yrjölä jatkoi kaudella 2020 siitä, mihin edellisellä kaudella jäi. Väkkäränä pyörivä Eveliina on Tarmon joukkueen itseoikeutettu ykkösvahti, ja hyvällä pelinluvutaidolla varustettu pelaaja on yksi Tarmon ulkopelin sieluista. Eveliina on jo usean vuoden ajan pyörittänyt mallikasta rulettia yhdessä lukkareiden kanssa ja naisella on selvästi vahva halu kehittyä yhä vain kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Eve on yksi Tarmon suoritusvarmimmista ulkopelaajista ja niin sanottuja ohi-otteluita ei Even kohdalla tälläkään kaudella nähty.

Eveliina oli myös sisäpelissä kovassa iskussa. Kauden kahdeksassa ottelussa Eve toi yhteensä 18 juoksua ja oli Tarmon paras etenijä. Koko länsilohkon tilastossa Eve sijoittui sijalle viisi. Keskimäärin Eve toi joukkueelle 2,25 juoksua ottelua kohden. Edellisen kauden keskiarvo oli 1,6 tuotua juoksua ottelua kohden, eli kehitysloikka oli merkittävä!

Kauden paras sisäpelaaja Katariina Brandstaka

Katariina Brandstaka voitti kolmatta kertaa peräkkäin Tarmon lyöjätilaston. Kauden aikana Kata oli joukkueen suvereenisti tehokkain kotiuttaja. Kauden kahdeksassa ottelussa Kata löi yhteensä 22 juoksua, joka tekee keskimäärin 2,75 lyötyä juoksua ottelua kohden. Tahti on siis jopa parantunut koviin edellisiin kausiin verrattuna (kaudella 2018 keskiarvo 2,4 ja kaudella 2019 keskiarvo 2,6).

Koko länsilohkon lyöjätilastossa Kata sijoittui upeasti sijalle kuusi. Kata olikin yksi niitä lohkon pelaajia, jonka jokaisen joukkueen pelaajat tiesivät äärimmäisen vahvaksi kotiuttajaksi. Vaikka naisen lyöntitaidot ovat vastustajillakin tiedossa, niin tästä huolimatta tulos oli väkevä. Onko tulevalla kaudella lupa odottaa jälleen uusia ennätyksiä? 

Kauden paras pelaaja Sanna Ahola

Tarmon kauden parhaaksi pelaajaksi valittiin toista kertaa peräkkäin Sanna Ahola. Erittäin kokonaisvaltainen pelaaja oli jälleen kauden 2020 aikana Tarmon joukkueen sielu ja ilopilleri. Joukkueen tehopistetilaston voitto irtosi kauden kahdeksan ottelun jälkeen lukemin 3+5+17=25. Myös Sanna paransi tahtia viime kauteen verrattuna. Kauden 2020 pistekeskiarvo oli äärimmäisen kova 3,1 kun edellisellä kaudella vastaava lukema oli 2,7.

Monissa liemissä keitetty Sanna on tuonut Tarmon joukkueeseen paljon kokemusta, taitoa ja asennetta. Tälle kaudelle joukkueen kapteeniksi noussut Sanna on pelannut itsensä pysyvästi tarmolaisfanien sydämiin.

Kauden kehittynen pelaaja Essi Leppänen

Tarmon kauden kehittyneimmäksi pelaajaksi valittiin Essi Leppänen. Essi esitti kauden aikana hyviä otteita niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Kolmospolttajana pelannut Essi oli yksi vahvoista onnistujista Tarmon kauden ulkopelissä. Naisen kädestä lähtikin pelipaikan mukaisesti lukuisia polttoheittoja ja Essin pelinluku kauden aikana oli vahvaa.

Myös sisäpelissä Essi pelasi hyvin ja kauden tilastoihin kirjattiin yhteensä kuusi lyötyä ja viisi tuotua juoksua. Kokonaisvaltainen peliymmärrys ja tilanteiden lukeminen antaa erinomaiset eväät monipuoliseen tekemiseen myös tulevaisuudessa.