Tarmo rakentaa uuden pääkatsomon pesäpallokentälle

20.4.2020

Ikaalisten pesäpallokentälle rakennetaan lähiviikkoina täysin uusi pääkatsomo. Ikaalisten Tarmo rakennuttaa nykyaikaisen ja turvallisen katsomon, johon mahtuu 360 katsojaa. Vanhan pääkatsomon purkutyöt alkavat pian.

Kaksi vuotta sitten Ikaalisten pesäpallokenttä sai uuden hiekkatekonurmen ja tänä kesänä jo vuosikymmeniä palvellut pääkatsomo uudistetaan täysin. Uuden pääkatsomon rakentaminen alkaa lähiviikkoina, kun vanha katsomo on ensin saatu purettua pois. Iän myötä vanhan pääkatsomon kunto on käynyt huonoksi.

Ikaalisten Tarmon edustusjoukkueet ovat pelanneet menestyksekkääsi viimeiset kaksi vuotta pesäpallon suomensarjaa. Viime kesänä Ikaalisten kentällä päästiin jo pudotuspelitunnelmaan, kun miesten joukkue selvitti alkusarjan jälkeen tiensä jatkopeleihin. Naisten joukkue esitti myös erinomaisia otteita läpi kauden.

Uusi pääkatsomo mahdollistaa Tarmon toiminnan kehittämistä entisestään ja antaa upeat puitteet tuleviin pesäpallotapahtumiin. Tulevaisuudessa kentällä voidaan järjestää myös muiden toimijoiden tapahtumia.

Tarmo on saanut katsomon rakentamista varten Leader-rahoitusta ja Ikaalisten Säästöpankkisäätiön avustuksen. Tarmo on vuokrannut katsomoalueen Ikaalisten kaupungilta, jonka myötä Tarmo voi toteuttaa hankkeen.

Rakennushankkeen pääurakoitsijan kilpailutus on parhaillaan käynnissä ja urakoitsija valitaan lähiaikoina. Katsomon suunnittelusta on vastannut ikaalislainen Arkkitehtuuritoimisto Jyrki Kihlakaski Ky. Vanhan katsomon purkutyössä ja avustavissa työtehtävissä tarmolaiset tulevat myös tekemään mittavia talkootöitä.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tulevan kesän pesäpallotapahtumiin liittyy vielä paljon epävarmuutta. Nyt Tarmolla on hyvä tilaisuus uudistaa Ikaalisten kentän pääkatsomo, joka tulee olemaan valmiina palvelemaan katsojia, kun pesäpalloa taas päästään pelaamaan.

Ikaalisten pesäpallokentän pääkatsomo on ollut käytössä jo vuosikymmeniä. Kuva miesten suomensarjan ottelusta Tarmo vastaan Kinnarin Pesis 2006 Järvenpäästä 7.7.2018.